ΚΟΣΜΟΣ

Αμετανόητος ο μακελάρης του Reina: Δεν μετανιώνω, να μου επιβάλλετε τη θανατική ποινή

Αμετανόητος ο μακελάρης του Reina: Δεν μετανιώνω, να μου επιβάλλετε τη θανατική ποινή

Ξεκίνησε η δίκη του μακελάρη του κλαμπ Ρέινα της Κωνσταντινούπολης, ο οποίος την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σκότωσε 39 άτομα.

Ο Αμπντουλχαντίρ Μασαρίποφ παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, δηλώνοντας ότι «αν μου επιβάλετε τη θανατική ποινή, θα ήταν υπέροχα».

Ο Ουζμπέκος θέλει προφανώς να γίνει «μάρτυρας», ωστόσο υποστήριξε πως «δεν νομίζω πως έδρασα ενάντια στην Τουρκία. Δεν έκανα κάτι κατά της Τουρκίας. Δεν μετανιώνω για όσα έκανα. Ήταν αντίποινα».

Ο Μασαρίποφ ομολόγησε ότι έλαβε την εντολή από τον Γιασέρ Μοχάμεντ Σαλέμ Ραντόβν, πιο γνωστό στους τρομοκρατικούς κύκλους ως Αμπού Τζιχάντ. «Δεν μου έδωσε καμία πληροφορία για τον κόσμο που θα υπήρχε εκεί μέσα. Από που θα προέρχονταν ή ποια θα ήταν η θρησκεία τους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Είπε επίσης ότι «μπήκα στο κλαμπ, αφού πρώτα είχα σκοτώσει έναν αστυνομικό. Άνοιξα πυρ με καλάσνικοφ μέσα στον κόσμο. Όταν μου τελείωσαν οι σφαίρες, πέταξα χειροβομβίδες. Η τρίτη έσκασε στο πρόσωπό μου, αλλά δεν σκοτώθηκα».

Σημειώνεται ότι η θανατική ποινή έχει καταργηθεί στην Τουρκία, αλλά ο Ταγίπ Ερντογάν επεξεργάζεται ήδη την επαναφορά της, μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Σχετικές ειδήσεις