ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Εσωτερικό θέμα των ΗΠΑ η παραίτηση Φλιν, δεν έχουμε σχέση

Ρωσία: Εσωτερικό θέμα των ΗΠΑ η παραίτηση Φλιν, δεν έχουμε σχέση

Σαφείς αποστάσεις, ξορκίζοντας το «κυνήγι μαγισσών» στο οποίο έχουν επιδοθεί οι συνωμοσιολόγοι, κράτησε από την παραίτηση του συμβούλου εθνικής ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ, Μάικλ Φλιν, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, χαρακτηρίζοντας το θέμα εσωτερική υπόθεση των ΗΠΑ.

«Είναι μια εσωτερική υπόθεση των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι μια εσωτερική υπόθεση της κυβέρνησης του προέδρου Τραμπ. Δεν είναι δική μας υπόθεση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πεσκόφ απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους. «Είπαμε όλα όσα είχαμε να πούμε», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Φλιν παραιτήθηκε αργά χθες (13/2) το βράδυ έπειτα από αποκαλύψεις ότι είχε συζητήσει τις αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας με τον Ρώσο πρεσβευτή στις ΗΠΑ, πριν ο Τραμπ αναλάβει την προεδρία, ενώ είχε παραπλανήσει τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς σχετικά με τις συνομιλίες του αυτές.

Ο Πεσκόφ είχε δηλώσει ότι ο Φλιν και ο πρεσβευτής δεν συζήτησαν την άρση των κυρώσεων κατά τη συνομιλία τους, ωστόσο αρνήθηκε να επεκταθεί σχετικά όταν του ζητήθηκε.

Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στη Ρωσία για την προσάρτηση εκ μέρους της το 2014 της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας και για τις δραστηριότητες φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία. Το Κρεμλίνο αρνείται ότι προμηθεύει τους αυτονομιστές με όπλα και στρατεύματα.

Σχετικές ειδήσεις