ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Εστιατόριο κάνει έκπτωση στις… ήσυχες οικογένειες!

Ιταλία: Εστιατόριο κάνει έκπτωση στις… ήσυχες οικογένειες!

Σκέφτηκε την έκπτωση όταν παρατήρησε στο κατάστημά του να κάθεται σε ένα από τα τραπέζια μια 11μελής οικογένεια, μεταξύ των οποίων πέντε «πολύ φρόνιμα παιδιά».

Ένας Ιταλός ιδιοκτήτης εστιατορίου, ο οποίος είχε κουραστεί από την ενοχλητική συμπεριφορά μικρών παιδιών, σκέφτηκε κάτι πρωτότυπο: να προσφέρει έκπτωση στις οικογένειες με φρόνιμα παιδιά που επιλέγουν το κατάστημά του.

Ο Αντόνιο Φεράρι, ιδιοκτήτης ενός wine bar στην Πάντοβα της βόρειας Ιταλίας, το οποίο τις Κυριακές απευθύνεται ειδικά σε οικογένειες, σκέφτηκε την έκπτωση όταν παρατήρησε στο κατάστημά του να κάθεται σε ένα από τα τραπέζια μια 11μελής οικογένεια, μεταξύ των οποίων πέντε «πολύ φρόνιμα παιδιά».

Ο Φεράρι έκανε έκπτωση 5% στην οικογένεια κι έκτοτε την ίδια έκπτωση πρόσφερε σε δύο ακόμη οικογένειες με παιδιά με καλούς τρόπους.

Όπως είπε ο ίδιος στην Guardian, περίπου το 30% των γονέων δεν ξέρουν πώς να χειριστούν τα παιδιά τους την ώρα του φαγητού και πολύ συχνά τα παιδιά τρέχουν μέσα στο κατάστημα και ενοχλούν τους άλλους πελάτες υποχρεώνοντας τους σερβιτόρους να κάνουν ελιγμούς μέσα στον χώρο για να τα αποφεύγουν.

Τα πολύωρα γεύματα, που συχνά διαρκούν μέχρι και τρεις ώρες, είναι συνηθισμένα στην παράδοση της Ιταλίας, παρότι έχουν περιοριστεί σε σχέση με παλαιότερα.

Ο Φεράρι, ο οποίος δεν έχει ο ίδιος παιδιά, προσπαθούσε να μην είναι επικριτικός και όπως δήλωσε στην Corriere della Sera: «Φαντάζομαι πόσο δύσκολο είναι να είσαι σήμερα γονιός».

Ωστόσο, σκέφτηκε ότι κάτι θα πρέπει να γίνει για τα παιδιά που γεμίζουν νερά τις τουαλέτες του εστιατορίου ή μπουσουλάνε κάτω από τα τραπέζια των πελατών ενοχλώντας τους.

Θυμάται ένα περιστατικό με κάποιους γονείς που του είπαν ότι το εστιατόριό του είναι δημόσιος χώρος και ως εκ τούτου μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Προσθέτει όμως: «Είμαι υπεύθυνος για ό,τι συμβαίνει εδώ».

Μάλιστα, η πολυμελής οικογένεια που έλαβε την έκπτωση χάρηκε τόσο πολύ ώστε άφησε φιλοδώρημα... 30 ευρώ, είπε ο Φεράρι.

Σχετικές ειδήσεις