ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Νέα σύλληψη για τις υποκλοπές

Βρετανία: Νέα σύλληψη για τις υποκλοπές
Έναν ακόμη ύποπτο για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών που έχει συγκλονίσει τη Βρετανία συνέλαβε σε έφοδο που πραγματοποίησε σήμερα τα ξημερώματα...

Έναν ακόμη ύποπτο για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών που έχει συγκλονίσει τη Βρετανία συνέλαβε σε έφοδο που πραγματοποίησε σήμερα τα ξημερώματα στο σπίτι του η αστυνομία.

Ο 35χρονος άνδρας κρατείται σε αστυνομικό τμήμα του βόρειου Λονδίνου.

Πρόκειται για τον 16ο άνθρωπο που συλλαμβάνεται για τη συμμετοχή του στο σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών, το οποίο επικεντρώνεται στην ταμπλόιντ εφημερίδα News of the World που ανήκε στον όμιλο μέσων ενημέρωσης του Ρούπερτ Μέρντοκ.

Στο σκάνδαλο, που αφορά στις μεθόδους που χρησιμοποιούνταν από δημοσιογράφους για να αποσπούν πληροφορίες, εμπλέκεται ο Τζέιμς Μέρντοκ, γιος του ιδρυτή της εταιρίας, και έχει προκαλέσει κλυδωνισμούς στο βρετανικό πολιτικό κατεστημένο.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δέχεται πυρά καθώς στο σκάνδαλο εμπλέκεται και ο πρώην σύμβουλος επικοινωνίας του Άντι Κόλσον, ο οποίος διετέλεσε εκδότης της News of the World από το 2003 ως το 2007, αλλά παραιτήθηκε όταν ο βασιλικός συντάκτης της εφημερίδας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης για υποκλοπή τηλεφωνημάτων.

Πριν από δύο μήνες η News Corp έκλεισε την εφημερίδα.