ΚΟΣΜΟΣ

Συντριβή μαχητικού αεροσκάφους στην Τουρκία

Συντριβή μαχητικού αεροσκάφους στην Τουρκία

Ειδήσεις | Τουρκία: Η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε λίγο μετά τις 19:30 το Σάββατο (04/03/2017) ότι ένα μαχητικό αεροσκάφος τύπου MIG-23, ενδεχομένως της συριακής πολεμικής αεροπορίας, συνετρίβη στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ MIG -23 - ΤΟ ΚΑΤΕΡΡΙΨΑΝ ΣΥΡΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ - ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΙΛΟΤΟΥ

Κάτοικοι του Σαμαντάγ, ενός τουρκικού χωριού στα σύνορα με τη Συρία περιέγραψαν ότι άκουσαν ένα μεγάλο κρότο και ειδοποίησαν τη στρατοχωροφυλακή γύρω στις 18:30 τοπική ώρα, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο Ντογάν.

Νωρίτερα, το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Anadolu» είχε μεταδώσει ότι οι αντάρτες της Συρίας ανέλαβαν την ευθύνη για την πτώση του αεροσκάφους MIG-23 της συριακής πολεμικής αεροπορίας, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ.

«Το μαχητικό καταρρίφθηκε, επειδή βομβάρδισε περιοχή εντός της επαρχίας Ιντλίμπ», δήλωσε στο πρακτορείο ο εκπρόσωπος των Σύρων ανταρτών Αχράρ αλ-Σαμ Αχμέντ Καρααλί.

Σε δηλώσεις του στο τουρκικό πρακτορείο «Anadolu» (σ.σ. «Ανατολή»), ο κυβερνήτης της επαρχίας Χατάι, Ερντάλ Άτα, είπε πως έλαβε αναφορές ότι το αεροσκάφος συνετρίβη κοντά στο χωριό Γιαϊλατσίκ στην κεντρική Αντάκεια.

«Πιστεύουμε πως το αεροσκάφος ανήκει στη Συρία», είπε ο Άτα, επιβεβαιώνοντας πως το αεροσκάφος δεν ανήκει ούτε στην τουρκική πολεμική αεροπορία, ούτε ότι επρόκειτο για πτήση αεροσκάφους της πολιτικής αεροπορίας.

«Το πιλοτήριο του αεροσκάφους ήταν άδειο. Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι κυβερνήτες διασώθηκαν πηδώντας», προσέθεσε, διευκρινίζοντας ότι οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με επείγον τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ανακοίνωσε ότι ξεκίνησαν έρευνες για την ανεύρεση του πιλότου, ο οποίος φαίνεται πως κατάφερε να σωθεί, πέφτοντας με το αλεξίπτωτό του εντός του τουρκικού εδάφους.

«Μέχρι στιγμής, δεν έχει αποσαφηνιστεί, γιατί το αεροσκάφος συνετρίβη. Πιθανώς να έφταιξαν οι καιρικές συνθήκες», ανέφερε ο κ. Γιλντιρίμ, σύμφωνα με το Reuters.

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για την Τουρκία

Σχετικές ειδήσεις