Πέθανε ο θρυλικός δημιουργός της Marvel, Stan Lee

Πέθανε σήμερα, Δευτέρα 12 Νοεβρίου, ο δημιουργός…

«Χρησμός» Σολτς για τις περικοπές στις συντάξεις: «Υπάρχουν περιθώρια, αλλά...»

«Αποκύημα φαντασίας» χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών της…

Βούτσης: «Ανοησίες» τα περί επιστροφής αναδρομικών σε βουλευτές

Κατηγορηματικά διέψευσε ότι τίθεται ζήτημα επιστροφής αναδρομικών σε βουλευτές…

Ξεχάστε ό,τι ξέρατε: Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού του κιλού! (vid)

Πώς θα αναθεωρηθεί ξανά το Διεθνές Σύστημα…

Η πτώση της θερμοκρασίας και τα πρώτα χιόνια που έρχονται! Τι λέει ο Σάκης Αρναούτογλου (video)

Ο καιρός αλλάζει... θερμοκρασιακά -τουλάχιστον- με τον…

Νεό λουτρό αίματος στη Συρία: Νεκροί 23 άμαχοι μετά από αεροπορικές επιδρομές

Νεό λουτρό αίματος στη Συρία: Νεκροί 23 άμαχοι μετά από αεροπορικές επιδρομές

Τα μαχητικά έπληξαν το χωριό αλ Μάταμπ, νοτιοανατολικά της Ράκας, κοντά στην Ευφράτη ποταμό.

Αεροπορικές επιδρομές είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 23 άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων οκτώ παιδιών, σήμερα σε μια επαρχιακή περιοχή κοντά στη Ράκα –τη de facto πρωτεύουσα στη Συρία των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους– σύμφωνα με μια μη κυβερνητική οργάνωση.

Τα αεροσκάφη που εξαπέλυσαν τον βομβαρδισμό πιστεύεται ότι ανήκαν στον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ο οποίος διεξάγει επιχειρήσεις στη Συρία και στο Ιράκ εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τα μαχητικά έπληξαν το χωριό αλ Μάταμπ, νοτιοανατολικά της Ράκας, κοντά στην Ευφράτη ποταμό, σύμφωνα με τη ΜΚΟ, η οποία διευκρίνισε ότι πολλές ακόμη αεροπορικές επιδρομές σφυροκόπησαν περιοχές ανατολικά της πόλης.

Μια συμμαχία ένοπλων συριακών οργανώσεων έχει εξαπολύσει επίθεση εναντίον της Ράκας, με την υποστήριξη αεροπορικών πληγμάτων και ομάδων των ειδικών δυνάμεων του συνασπισμού υπό αμερικανική ηγεσία.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ) απέκοψαν αυτή την εβδομάδα την τελευταία που απέμενε ανοικτή και συνδέει τη Ράκα με τη Ντέιρ Εζόρ, άλλο ένα προπύργιο των τζιχαντιστών του ΙΚ.

«Θα διεξαγάγουμε έρευνα για το περιστατικό που προκάλεσε απώλειες μεταξύ των αμάχων πράγματι κάναμε επιδρομές σε αυτή την περιοχή. Δεν μπορούμε να επαληθεύσουμε εάν (οι απώλειες οφείλονται) σε δικές μας επιδρομές», δήλωσε ο σμήναρχος Ντον Ντόριαν, εκπρόσωπος του συνασπισμού.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποφεύγονται απώλειες μεταξύ των αμάχων», πρόσθεσε ο σμήναρχος. Οι εκτιμήσεις του Πενταγώνου για τις απώλειες μεταξύ των αμάχων που οφείλονται σε αεροπορικές επιδρομές του συνασπισμού είναι γενικά πολύ χαμηλότερες από αυτές των ΜΚΟ που καταγράφουν τις εξελίξεις στα πεδία των μαχών στο Ιράκ και στη Συρία.