«Φρενάρει» η προκαταρκτική έρευνα για τη φωτιά στο Μάτι

Πάνω από 100 σελίδες αριθμεί το πόρισμα…

«Πόλεμος» ανακοινώσεων κυβέρνησης - ΝΔ για τη σύλληψη των δημοσιογράφων και το προσφυγικό

Στο «κόκκινο» βρίσκεται εκ νέου η πολιτική…

Συντάξεις: Το Δεκέμβριο η απόφαση για την περικοπή τους

Στο Eurogroup του Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της…

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ποιες περιοχές θα σαρώσουν ισχυρές καταιγίδες

Θυελλώδεις ανέμους και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας…

Ασύλληπτη τραγωδία στην Άνδρο: Νεκρός 40χρονος που έπεσε από καμινάδα

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 40χρονος εργάτης στην…

Νεό λουτρό αίματος στη Συρία: Νεκροί 23 άμαχοι μετά από αεροπορικές επιδρομές

Νεό λουτρό αίματος στη Συρία: Νεκροί 23 άμαχοι μετά από αεροπορικές επιδρομές

Τα μαχητικά έπληξαν το χωριό αλ Μάταμπ, νοτιοανατολικά της Ράκας, κοντά στην Ευφράτη ποταμό.

Αεροπορικές επιδρομές είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 23 άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων οκτώ παιδιών, σήμερα σε μια επαρχιακή περιοχή κοντά στη Ράκα –τη de facto πρωτεύουσα στη Συρία των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους– σύμφωνα με μια μη κυβερνητική οργάνωση.

Τα αεροσκάφη που εξαπέλυσαν τον βομβαρδισμό πιστεύεται ότι ανήκαν στον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ο οποίος διεξάγει επιχειρήσεις στη Συρία και στο Ιράκ εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τα μαχητικά έπληξαν το χωριό αλ Μάταμπ, νοτιοανατολικά της Ράκας, κοντά στην Ευφράτη ποταμό, σύμφωνα με τη ΜΚΟ, η οποία διευκρίνισε ότι πολλές ακόμη αεροπορικές επιδρομές σφυροκόπησαν περιοχές ανατολικά της πόλης.

Μια συμμαχία ένοπλων συριακών οργανώσεων έχει εξαπολύσει επίθεση εναντίον της Ράκας, με την υποστήριξη αεροπορικών πληγμάτων και ομάδων των ειδικών δυνάμεων του συνασπισμού υπό αμερικανική ηγεσία.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ) απέκοψαν αυτή την εβδομάδα την τελευταία που απέμενε ανοικτή και συνδέει τη Ράκα με τη Ντέιρ Εζόρ, άλλο ένα προπύργιο των τζιχαντιστών του ΙΚ.

«Θα διεξαγάγουμε έρευνα για το περιστατικό που προκάλεσε απώλειες μεταξύ των αμάχων πράγματι κάναμε επιδρομές σε αυτή την περιοχή. Δεν μπορούμε να επαληθεύσουμε εάν (οι απώλειες οφείλονται) σε δικές μας επιδρομές», δήλωσε ο σμήναρχος Ντον Ντόριαν, εκπρόσωπος του συνασπισμού.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποφεύγονται απώλειες μεταξύ των αμάχων», πρόσθεσε ο σμήναρχος. Οι εκτιμήσεις του Πενταγώνου για τις απώλειες μεταξύ των αμάχων που οφείλονται σε αεροπορικές επιδρομές του συνασπισμού είναι γενικά πολύ χαμηλότερες από αυτές των ΜΚΟ που καταγράφουν τις εξελίξεις στα πεδία των μαχών στο Ιράκ και στη Συρία.