ΚΟΣΜΟΣ

Εμφάνιση του Κιμ Γιονγκ-Ιλ στην επέτειο του καθεστώτος

Εμφάνιση του Κιμ Γιονγκ-Ιλ στην επέτειο του καθεστώτος
Μία σπάνια δημόσια εμφάνιση πραγματοποίησε σήμερα ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ-Ιλ, δίπλα στον νεότερο γιο του...

Μία σπάνια δημόσια εμφάνιση πραγματοποίησε σήμερα ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ-Ιλ, δίπλα στον νεότερο γιο του και θεωρούμενο δελφίνο του, τον Κιμ Γιονγκ-Ουν, με την ευκαιρία στρατιωτικής παρέλασης για την 63η επέτειο του κομμουνιστικού καθεστώτος, σύμφωνα με τα επίσημα μέσα ενημέρωσης.

Η βορειοκορεατική τηλεόραση έδειξε τους δύο άνδρες να χειροκροτούν από την εξέδρα των επισήμων, κατά τη διέλευση των μηχανοκίνητων μονάδων στη μεγάλη πλατεία που φέρει το όνομα του ιδρυτή της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, Κιμ Ιλ-Σουνγκ, του εκλιπόντος πατέρα του Κιμ Γιονγκ-Ιλ.

Πολλαπλοί εκτοξευτήρες ρουκετών και αντιαεροπορικές συστοιχίες επιδείχθηκαν στη διάρκεια της τελετής, κατά την οποία παρήλασαν με το βήμα της χήνας εργάτες και αγρότες Ερυθροφρουροί, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας.

Οι έφεδροι απηύθυναν θερμό χαιρετισμό στον ηγέτη τους, ο οποίος «έκανε τους εργάτες και αγρότες Ερυθροφρουρούς μια ακατανίκητη δύναμη μάχης και μετέτρεψε τη χώρα σε άπαρτο φρούριο» πρόσθεσε το πρακτορείο.

Νωρίτερα σήμερα, πατέρας και γιος είχαν επισκεφθεί το Μέγαρο Κουμσουσάν, όπου η ταριχευμένη σορός του Κιμ Ιλ-Σουνγκ αναπαύεται σε ένα γυάλινο φέρετρο από τον θάνατό του, το 1994. Παραμένει «αιώνιος πρόεδρος».

Το όνομα του νεότερου των Κιμ, του Κιμ Γιονγκ-Ουν, ο οποίος θεωρείται διάδοχος της μοναδικής κομμουνιστικής δυναστείας στον κόσμο, βρισκόταν στην πρώτη θέση στον κατάλογο των αξιωματούχων του κόμματος και του στρατού που συνόδευαν τον Βορειοκορεάτη ηγέτη.