ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Νέα επίθεση των ανταρτών στην ανατολική Δαμασκό

Συρία: Νέα επίθεση των ανταρτών στην ανατολική Δαμασκό

Οι Σύριοι αντάρτες κατέλαβαν την Τρίτη (21/3) μια μεγάλη διασταύρωση που οδηγεί στο κέντρο της Δαμασκού, καθώς εξαπέλυσαν επίθεση για να ανακτήσουν το έδαφος που έχασαν από τον συριακό στρατό το Σαββατοκύριακο, ανακοίνωσαν οι αντάρτες και μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι αντάρτες έχουν εισέλθει και πάλι σε κάποιες περιοχές του προαστίου Τζόμπαρ, στη βορειοανατολική Δαμασκό, και ότι ο στρατός βομβαρδίζει τις θέσεις τους.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο συριακός στρατός επιχειρεί για να απωθήσει επίθεση του πρώην βραχίονα της αλ Κάιντα στη Συρία, του Μετώπου αλ Νόσρα, να εισέλθει στη Τζόμπαρ.

«Τα ξημερώματα (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) εξαπολύσαμε νέα επίθεση και ανακτήσαμε όλες τις θέσεις από τις οποίες αποσυρθήκαμε τη Δευτέρα», δήλωσε ο Ουάελ Αλουάν εκπρόσωπος της Φάιλακ αλ Ράχμαν, της κυριότερης οργάνωσης των Σύρων ανταρτών που συμμετέχει στην επίθεση.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν δήλωσε ότι «σημειώθηκε μεγάλη έκρηξη τα ξημερώματα πολύ πιθανόν εξαιτίας μιας επίθεσης των ανταρτών με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον μιας θέσης του καθεστώτος μεταξύ των προαστίων Τζόμπαρ και Καμπούν».

Πρόσθεσε εξάλλου ότι «σφοδροί βομβαρδισμοί και μάχες συνεχίζονται».

Ο στρατός βομβαρδίζει θέσεις των ανταρτών, ενώ εκείνοι ρίχνουν ρουκέτες εναντίον των προαστίων Αμπασίντ και Τιζάρα, γειτονικές της Τζόμπαρ.

Το πρακτορείο Sana μετέδωσε ότι υπάρχουν 12 τραυματίες από τους βομβαρδισμούς.

Προς το παρόν δεν υπάρχει σχόλιο από τον συριακό στρατό, ο οποίος ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι ανέκτησε τον έλεγχο όλων των περιοχών της βορειοανατολικής Δαμασκού που είχε χάσει μετά την αιφνιδιαστική επίθεση των ανταρτών την Κυριακή στην στρατηγικής σημασίας είσοδο του κέντρου της πρωτεύουσας.

Η ένταση της αντεπίθεσης του συριακού στρατού ανάγκασε τη Δευτέρα τους αντάρτες να αποχωρήσουν από τις περισσότερες θέσεις που είχαν καταλάβει σε μια βιομηχανική περιοχή μεταξύ των προαστίων Καμπούν και Τζόμπαρ.

Σχετικές ειδήσεις