ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στη Συρία: Αντί για τζιχαντιστές του ISIS βομβάρδισαν αμάχους

Μακελειό στη Συρία: Αντί για τζιχαντιστές του ISIS βομβάρδισαν αμάχους

Τουλάχιστον 33 άμαχοι σκοτώθηκαν στη Συρία σε αεροπορική επιδρομή που διεξήγαγε ο διεθνής συνασπισμός υπό τη διοίκηση των ΗΠΑ κατά του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) εναντίον ενός σχολείου στο οποίο διέμεναν εκτοπισμένοι, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, τα αεροπορικά πλήγματα σημειώθηκαν χθες Τρίτη το πρωί νότια της αλ Μανσούρα, μιας πόλης που ελέγχεται από το ISIS στην επαρχία Ράκα στη βόρεια Συρία.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι 33 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Πρόκειται για εκτοπισμένους από τη Ράκα, το Χαλέπι και τη Χομς», δήλωσε ο Ράμι Άμπντελ Ράχμαν διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης. «Ακόμη ανασύρουν πτώματα από τα ερείπια. Μόνο δύο άνθρωποι έχουν ανασυρθεί ζωντανοί», πρόσθεσε.

Η ΜΚΟ επεσήμανε ότι κατάφερε να καθορίσει ποιος διεξήγαγε τις αεροπορικές επιδρομές από τον τύπο των αεροπλάνων, τη θέση τους και τα πυρομαχικά που χρησιμοποίησαν.

«Raqa is being slaughtered silently» (Η Ράκα σφαγιάζεται σιωπηλά), μια οργάνωση που δημοσιοποιεί πληροφορίες από την πόλη αυτή αναφέρθηκε επίσης στις επιδρομές. «Στο σχολείο που ήταν στόχος διέμεναν περίπου 50 οικογένειες εκτοπισμένων», επεσήμανε.

Η Ράκα είναι το προπύργιο του ISIS που ελέγχουν και μεγάλο μέρος της ομώνυμης επαρχίας.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, μια αραβοκουρδική δύναμη που υποστηρίζεται από τον διεθνή συνασπισμό κατά των τζιχαντιστών διεξάγει αυτή την περίοδο μια επιχείρηση για την ανακατάληψη της πόλης.

Ο διεθνής συνασπισμός, που ενεργεί κατά του ISIS και στο Ιράκ, παραδέχθηκε στις αρχές Μαρτίου ότι έχει προκαλέσει από το 2014 τον θάνατο τουλάχιστον 220 αμάχων και στις δύο χώρες. Κάποιοι παρατηρητές έχουν κάνει λόγο για μεγαλύτερο απολογισμό

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters