ΚΟΣΜΟΣ

Να το... βουλώσει ο Ντάισελμπλουμ ζητά ο Ματέο Ρέντσι!

Να το... βουλώσει ο Ντάισελμπλουμ ζητά ο Ματέο Ρέντσι!

Να παραιτηθεί από την προεδρία του Eurogroup καλεί ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά τη δήλωση για τα… ποτά και τις γυναίκες που προκάλεσε σάλο.

Να το…. βουλώσει και να παραιτηθεί από την προεδρία του Eurogroup παροτρύνει ο Ματέο Ρέντσι τον Γερούν Ντάισελμπλουμ με αφορμή την απολύτως προβοκατόρικη δήλωση του τελευταίου ότι οι χώρες του Νότου έφαγαν λεφτά σε… γυναίκες και ποτά!

Μάλιστα, ο κ. Ντάισελμπλουμ είναι… αμετανόητος, καθώς αρνήθηκε να πάρει πίσω τις απαξιωτικές του δηλώσεις για τις χώρες του Νότου, που υποφέρουν από ύφεση, μνημόνια και λιτότητα.

Τις δηλώσεις τις έκανε σε συνέντευξή του τη Δευτέρα 20 Μαρτίου σε γερμανική εφημερίδα και επέμεινε σε αυτές ενώπιον του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

«Όχι, σίγουρα όχι», απάντησε ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, σε έναν ευρωβουλευτή που του είπε ότι πρέπει να ζητήσει συγγνώμη στη διάρκεια μιας ακρόασης ενώπιον μιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook , ο κ. Ρέντσι κάνει λόγο για «ηλίθιο αστείο» εκ μέρους του κ. Ντάισελμπλουμ και γράφει με δηκτικό τρόπο ότι ο πρόεδρος του Eurogroup έχασε μια καλή ευκαιρία να το… βουλώσει.

«Θεωρώ ότι άνθρωποι σαν τον Ντάισελμπλουμ, ο οποίος ανήκει στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, αλλά ίσως δεν το έχει αντιληφθεί, δεν αξίζoυν την θέση που τους έχει δοθεί», έγραψε ο πρώην επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, ο οποίος θα είναι και πάλι υποψήφιος, σε έναν μήνα, για την ηγεσία του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος.

«Αν ο Ντάϊσελμπλουμ θέλει να προσβάλει την Ιταλία, ας το κάνει σπίτι του, όχι με τον θεσμικό του ρόλο» έγραψε επίσης ο Ρέντσι και έκανε λόγο για «δηλώσεις που αρμόζουν σε συζήτηση καφενείου».

Σχετικές ειδήσεις