ΚΟΣΜΟΣ

Δικάζονται Τούρκοι δημοσιογράφοι για το σχέδιο "Εργκένεκον"

Δικάζονται Τούρκοι δημοσιογράφοι για το σχέδιο "Εργκένεκον"
Ενώπιον του δικαστηρίου θα οδηγηθούν δύο πολύ γνωστοί Τούρκοι δημοσιογράφοι με την κατηγορία ότι βοήθησαν μια οργάνωση που προσπάθησε να ανατρέψει...

Ενώπιον του δικαστηρίου θα οδηγηθούν δύο πολύ γνωστοί Τούρκοι δημοσιογράφοι με την κατηγορία ότι βοήθησαν μια οργάνωση που προσπάθησε να ανατρέψει την ισλαμική-συντηρητική κυβέρνηση, ανακοίνωσαν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης αποδέχθηκε τα κατηγορητήρια για την υπόθεση αυτή, που αφορά συνολικά 14 άτομα, μεταξύ των οποίων και οι δημοσιογράφοι Αχμέτ Σικ και Νεντίμ Σενέρ -ο τελευταίος έχει λάβει τιμητική διάκριση του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Τύπου, σύμφωνα με πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Υπό προσωρινή κράτηση από το Μάρτιο, οι δύο δημοσιογράφοι κατηγορούνται ότι βοήθησαν το λεγόμενο δίκτυο Εργκενεκόν, το οποίο ήθελε να ρίξει το καθεστώς προκαλώντας πολιτικό χάος στην Τουρκία.

Αντιμετωπίζουν ποινή κάθειρξης από 7,5 έως 15 χρόνια, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και ένας άλλος δημοσιογράφος, ο Σονέρ Γιαλτσίν, σφοδρός επικριτής του κυβερνώντος κόμματος, της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).