ΚΟΣΜΟΣ

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα επιβεβαιώνουν τις εικόνες φρίκης μετά τη νέα επίθεση με χημικά στη Συρία

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα επιβεβαιώνουν τις εικόνες φρίκης μετά τη νέα επίθεση με χημικά στη Συρία

Η ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα ανακοίνωσε σήμερα ότι οκτώ άνθρωποι στους οποίους προσέφερε τις πρώτες βοήθειες έπειτα από την επίθεσηπου πιστεύεται πως έγινε με χημικά όπλα στη βόρεια Συρία, εμφάνιζαν συμπτώματα παρόμοια με αυτά που προκαλούν νευροτοξικοί παράγοντες όπως το αέριο Σαρίν.

«Ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης στην πόλη Χαν Σεϊχούν τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Μπαμπ αλ Χάουα κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα είδαν οκτώ ασθενείς με συμπτώματα που συνάδουν με την έκθεση σε νευροτοξικούς παράγοντες, όπως το Σαρίν», ανέφερε η ΜΚΟ σε μια ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.

Η ιατρική αυτή οργάνωση η οποία διαθέτει ομάδες στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, ανέφερε επίσης ότι διένειμε αντίδοτα και προστατευτικό εξοπλισμό στο ιατρικό προσωπικό.

«Η ομάδα της MSF (Γιατροί Χωρίς Σύνορα) επίσης απέκτησε πρόσβαση σε άλλα νοσοκομεία που παρείχαν φροντίδες σε θύματα και κατέγραψε μια ισχυρή οσμή χλωρίνης, κάτι που υποδεικνύει ότι μπορεί να εκτέθηκαν σε αυτόν τον τοξικό παράγοντα» ο οποίος χρησιμοποιείται ως όπλο σε αέρια μορφή, σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργάνωσης.

Σχετικές ειδήσεις