ΚΟΣΜΟΣ

Στοκχόλμη: Χειροπέδες σε υπόπτους για το τρομοκρατικό «χτύπημα» - Ανακρίνουν δύο άτομα

Στοκχόλμη: Χειροπέδες σε υπόπτους για το τρομοκρατικό «χτύπημα» - Ανακρίνουν δύο άτομα

Δεν έχει γίνει καμιά σύλληψη στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση που διαπράχθηκε σήμερα στο κέντρο της Στοκχόλμης, όπου ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς σκοτώνοντας και τραυματίζοντας πολλούς ανθρώπους, διευκρίνισε η αστυνομία.

Παρόλα αυτά, φωτογραφίες από τα διεθνή Μέσα που κάνουν το γύρο του διαδικτύου δείχνουν πως οι αρχές πέρασαν χειροπέδες και προχωρήσαν σε προσαγωγές υπόπτων.

«Κανείς δεν έχει συλληφθεί μέχρι τώρα», διευκρίνισε η αστυνομία σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα, μετά το αιματηρό περιστατικό στη Στοκχόλμη, όπου ένα φορτηγό έπεσε στο πλήθος αφήνοντας πίσω τουλάχιστον τρεις νεκρούς.

«Δοθέντων παρόμοιων συμβάντων σε άλλες χώρες της Ευρώπης, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε αυτή τη στιγμή ότι επρόκειτο για μια τρομοκρατική ενέργεια», προστίθεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Λίγο αργότερα, η αστυνομία της Σουηδίας έκανε γνωστό ότι ανακρίνει δύο πρόσωπα σε σχέση με τη φονική επίθεση στην πρωτεύουσα της χώρας.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι προχωρήσαμε στην προσαγωγή δύο ανθρώπων προκειμένου να υποβληθούν σε ανάκριση, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι ύποπτοι», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λαρς Μπίστρομ.

«Θέλουμε να μιλήσουμε σε όλους όσοι γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικά με αυτό και πολλές φορές είναι καλύτερο να δίνουν κατάθεση στο αστυνομικό τμήμα παρά στον τόπο όπου εκτυλίχθηκε το περιστατικό», συμπλήρωσε.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τις προσαγωγές: