ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στη Νορβηγία: Εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός – Ο δράστης σκόπευε να ανατινάξει το Όσλο

Συναγερμός στη Νορβηγία: Εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός – Ο δράστης σκόπευε να ανατινάξει το Όσλο

Οι νορβηγικές αστυνομικές δυνάμεις εντόπισαν μια «συσκευή σαν εκρηκτικό μηχανισμό» στο κέντρο της πρωτεύουσας Όσλο και συνέλαβαν έναν ύποπτο, τόνισε αργά χθες το βράδυ με ανάρτηση της στο Twitter η αστυνομία της χώρας.

«Φαίνεται αυτή η συσκευή να είχε τη δυνατότητα πρόκλησης περιορισμένης ζημιάς. . . περιμένουμε τώρα τις απαραίτητες περαιτέρω έρευνες», ανέφερε η αστυνομία αργότερα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Aftenposten, ο ύποπτος άφησε ένα κουτί κάτω από την γέφυρα του ποταμού Ακερσέλβα.

Μια ομάδα πυροτεχνουργών βρίσκεται στο σημείο και πραγματοποιεί έρευνες στην περιοχή, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, ενώ οι κάτοικοι των γειτονικών κτιρίων απομακρύνθηκαν.

«Η κατάσταση στο σημείο βρίσκεται υπό έλεγχο, πιστεύουμε ότι έχουμε λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας, τόνισε η αστυνομία», σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, που βρίσκεται στο σημείο, τόνισε οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν αποκλείσει μια μεγάλη περιοχή.

Η περιοχή Γκρένλαντ, που έχει αποκλειστεί, είναι μια πολυεθνική γειτονιά, όπου βρίσκονται δημοφιλή μπαρ και εστιατόρια, καθώς και αρκετά τεμένη.

Η συσκευή εντοπίστηκε σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου από το κτήριο του αρχηγείου της αστυνομίας.

Την Παρασκευή στην γειτονική Σουηδία ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος πεζών στην κεντρική Στοκχόλμη, σκοτώνοντας 4 ανθρώπους και τραυματίζοντας 15 σε μια κατά τα φαινόμενα τρομοκρατική επίθεση, όπως εκτιμούν οι σουηδικές αρχές.

Πηγή: Russia Today, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters