ΚΟΣΜΟΣ

Σουηδία: Αυτή είναι η τραγική ιστορία της 11χρονης που έχασε τη ζωή της στην επίθεση στην Στοκχόλμη

Σουηδία: Αυτή είναι η τραγική ιστορία της 11χρονης που έχασε τη ζωή της στην επίθεση στην Στοκχόλμη

Τρομοκρατική επίθεση στη Στοκχόλμη:Αβάσταχτη θλίψη και πόνο προκαλεί η ιστορία της μικρής που αγνοείτο από την Παρασκευή 7 Απριλίου και όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τη σουηδική αστυνομία, συγκαταλέγεται ανάμεσα στα τέσσερα θύματα της «τρομοκρατικής επίθεσης», όπως χαρακτηρίζεται από τις σουηδικές αρχές.

Το μικρό κορίτσι, που σε λίγο καιρό θα γιόρταζε τα δωδέκατα γενέθλια, κατέβαινε από το λεωφορείο στην πλατεία Sergel, την ίδια στιγμή που ο 39χρονος ύποπτος επιτάχυνε οδηγώντας ένα κλεμμένο φορτηγό, «θερίζοντας» τους τρομοκρατημένους πεζούς που βρήκε στην πορεία του στο δημοφιλή πεζόδρομο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι περπατούσαν μετά τη βόλτα τους στον ήλιο, καθώς προετοιμάζονταν για το Σαββατοκύριακο. Λίγα λεπτά πριν η 11χρονη είχε μιλήσει τηλεφωνικά με τη μητέρα της δίνοντας ραντεβού να συναντηθούν μπροστά στο μετρό λίγα μέτρα πιο πέρα.

Η αστυνομία εξασφάλισε δείγμα DNA του κοριτσιού από την οικογένεια της που ζούσε έναν εφιάλτη έχοντας χάσει τα ίχνη της από την Παρασκευή και την αναζητούσαν απεγνωσμένα, απευθύνοντας ακόμη και έκκληση για πληροφορίες μέσω των social media.

Όμως η αναζήτηση αποδείχθηκε μάταια.

ImageHandler

«Αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε ότι τα νέα ήταν μάλλον άσχημα», δήλωσαν συγγενείς της στη σουηδική εφημερίδα Expressen.

Capture

«Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής καθώς αδυνατούσαμε να την εντοπίσουμε αμέσως μετά τα δραματικά γεγονότα στο κέντρο της Στοκχόλμης. Ψάχναμε να τη βρούμε στα νοσοκομεία ανάμεσα στους τραυματίες. Στη συνέχεια, η αστυνομία πήρε δείγμα DNA από το σπίτι της οικογένειας. Η ανακοίνωση του τραγικού νέου έγινε σήμερα το μεσημέρι. Ήταν πολύ λυπηρό ότι χρειάσθηκαν δύο ημέρες γεμάτες αγωνία για να πληροφορηθούμε τι της συνέβη. Η οικογένεια μας έχει βυθιστεί στο πένθος».
Υπενθυμίζεται ότι από την επίθεση με φορτηγό στο κέντρο της Στοκχόλμης σκοτώθηκαν τέσσερα άτομα.

Σχετικές ειδήσεις