ΚΟΣΜΟΣ

Κι όμως! Αυτό το κουτί έκρυβε ένα σοκαριστικό θέαμα! (pics)

Κι όμως! Αυτό το κουτί έκρυβε ένα σοκαριστικό θέαμα! (pics)

Ειδήσεις | Λίβανος: Με το στόμα ανοικτό έμειναν οι υπάλληλοι του αεροδρομίου στη Βηρυτό του Λιβάνου, όταν αποφάσισαν να ανοίξουν ένα κουτί ύψους 40 εκατοστών, το οποίο είχε αφεθεί για μία και πλέον εβδομάδα στα αζήτητα, χωρίς να υπάρχουν στοιχεία για τον αποστολέα ή τον παραλήπτη του.

Όταν το κιβώτιο άνοιξε, ήρθαν αντιμέτωποι με ένα απάνθρωπο θέαμα: τρεις μικρές τίγρεις Σιβηρίας ζωντανές, ένα είδος που κινδυνεύει με εξαφάνιση, βρίσκονταν μέσα σε αυτό, πεινασμένες και αφυδατωμένες, καλυμμένες με ούρα και ακαθαρσίες, ενώ τα σώματά τους ήταν γεμάτα από σκουλήκια!

«Δεν είχαμε καμία ένδειξη πως το κουτί περιείχε τίγρεις ή άλλα ζώα και δεν υπήρχαν στοιχεία για το ποιος τα έστειλε έτσι και ποιος θα τα παραλάμβανε», δήλωσε ένα μέλος της Ομάδας Προστασίας Άγριας Ζωής του Λιβάνου.

Όπως αποκαλύφθηκε εκ των υστέρων τα μικρά τιγράκια ταξίδευαν από τον Ζωολογικό Κήπο Νικολάεφ της Ουκρανίας στον Ζωολογικό Κήπ Σαμέρ αλ-Χουσαϊνάουι στη Δαμασκό της Συρίας, ωστόσο για άγνωστο λόγο, το πακέτο «κόλλησε» στον Λίβανο.

Τελικώς, τα τιγράκια οδηγήθηκαν σε ασφαλή τοποθεσία, για να λάβουν εντατική περίθαλψη κα φροντίδα, με την Ομάδα Προστασίας να καταγγέλλει τις απάνθρωπες συνθήκες, υπό τις οποίες μεταφέρονται άγρια ζώα.

«Τα μεγάλα αιλουροειδή αξίζουν δεκάδες χιλιάδες δολάρια στη μαύρη αγορά. Είναι σκληρό κι απάνθρωπο αυτό που γίνεται», είπαν, εξάλλου, μέλη της Ομάδας.

Δείτε πιο πάνω στη photo gallery του Newsbomb.gr φωτογραφίες από τα τιγράκια

Σχετικές ειδήσεις