ΚΟΣΜΟΣ

Η Σουηδία αποτίει φόρο τιμής στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Η Σουηδία αποτίει φόρο τιμής στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Ο αρχηγός της αστυνομίας στη Σουηδία δήλωσε την Δευτέρα (10/04) πως εξακολουθεί να είναι βέβαιος ότι ο ύποπτος που έχει συλλάβει η αστυνομία είναι ο οδηγός του φορτηγού που πραγματοποίησε την επίθεση της Παρασκευής στη Στοκχόλμη.

«'Εχω την πεποίθηση και είμαι βέβαιος ότι έχουμε τον σωστό δράστη. Στη συνέχεια επαφίεται στον εισαγγελέα να το αποδείξει στο δικαστήριο», είπε ο επικεφαλής της εθνικής αστυνομίας Νταν Ελίασον σε συνέντευξη Τύπου.

Η Σουηδία τήρησε σήμερα ενός λεπτού σιγή για όσους σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν όταν ο οδηγός ενός φορτηγού οδήγησε το όχημά του πάνω στους πεζούς σε εμπορικό δρόμο της Στοκχόλμης, ενώ ο Σουηδός πρωθυπουργός δήλωσε πως η χώρα δεν θα παραδοθεί ποτέ στην τρομοκρατία.

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν στην επίθεση της Παρασκευής, την πρώτη αυτού του είδους που πραγματοποιείται στη χώρα.

«Δεν θα παραδοθούμε ποτέ στην τρομοκρατία», είπε ο Λέβεν στην ομιλία που εκφώνησε στην επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι (13:00 ώρα Ελλάδας) στο πάρκο του δημαρχείου της Στοκχόλμης, καθώς οι σημαίες κυμάτιζαν μεσίστιες στην πρωτεύουσα και οι καμπάνες των εκκλησιών χτυπούσαν ενώ καταναλωτές και τουρίστες συνωστίζονταν στο κέντρο της πόλης.

Ο Λέβεν περιβαλλόταν από τη βασιλική οικογένεια που ήταν ντυμένη στα μαύρα, υπουργούς της κυβέρνησης, και μέλη των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Πηγή: Reuters, Getty Images