ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στη Γερμανία: Τρομοκράτες σχεδίαζαν νέο αιματοκύλισμα - Στόχος η Μέρκελ;

Συναγερμός στη Γερμανία: Τρομοκράτες σχεδίαζαν νέο αιματοκύλισμα - Στόχος η Μέρκελ;

Στη σύλληψη τριών υπόπτων για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι υποστήριζαν έναν φερόμενο ως τζιχαντιστή, βοηθώντας τον να προετοιμάσει μια «σοβαρή ενέργεια βίαιης ανατροπής εναντίον του κράτους», αλλά καιβομβιστική επίθεση εναντίον αστυνομικών ή στρατιωτών, προχώρησε η γερμανική αστυνομία.

Σοκάρει η αποκάλυψη του περιοδικού Focus - Η Γερμανία έχει μπει για τα καλά στο στόχαστρο των τζιχαντιστών - Προετοίμαζαν βομβιστική επίθεση εναντίον αστυνομικών ή στρατιωτών, αλλά και «σοβαρή ενέργεια βίαιης ανατροπής εναντίον του κράτους»

Σύμφωνα με το περιοδικό Focus, ο επικεφαλής της δημόσιας εισαγγελίας στην πόλη Τσέλε (βόρεια Γερμανία) δήλωσε πως εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για δύο άνδρες και μία γυναίκα. Το γραφείο της εισαγγελίας, με το οποίο επικοινώνησε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, δεν ήταν πάντως άμεσα διαθέσιμο για σχολιασμό.

To Focus ανέφερε επίσης πως οι ύποπτοι – από το Αφγανιστάν (27 ετών), από την Τουρκία (27 ετών) και από τη Γερμανία (25 ετών) – συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης (χθες), ενώ ο σαλαφιστής, μέλος ενός υπερσυντηρητικού παρακλαδιού του ισλάμ, τον οποίο φέρεται να υποστήριζαν συνελήφθη στις 21 Φεβρουαρίου και έχει προφυλακιστεί. Ο άνδρας αυτός είχε παραδεχθεί πως σχεδίαζε να δελεάσει αστυνομικούς ή στρατιώτες ώστε να τους παγιδεύει και να τους σκοτώσει με αυτοσχέδια βόμβα.

Σημειώνεται ότι οι γερμανικές αρχές έχουν τεθεί σε υψηλό επίπεδο επιφυλακής από το Δεκέμβριο, όταν ισλαμιστική επίθεση με φορτηγό σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου προκάλεσε το θάνατο 12 ατόμων.

Το λεωφορείο της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπορούσια Ντόρτμουντ υπέστη επίσης επίθεση με εκρηκτικά την Τρίτη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο αμυντικός Μαρκ Μπάρτρα. Τρεις πανομοιότυπες επιστολές στα γερμανικά βρέθηκαν μάλιστα κοντά στο σημείο οδηγώντας στην υπόθεση ότι υπήρχε πιθανόν ισλαμιστικό κίνητρο.

Δεν υπάρχει ωστόσο κάποια υπόνοια στο ρεπορτάζ του Focus ότι οι τρεις ύποπτοι που συνελήφθησαν συνδέονταν είτε με την επίθεση στο Βερολίνο είτε με εκείνην στο Ντόρτμουντ.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις