ΚΟΣΜΟΣ

Τρομοκρατική επίθεση Παρίσι- Πενς: Στόχος της Ουάσιγκτον να εξαλείψει τη τρομοκρατία

Τρομοκρατική επίθεση Παρίσι- Πενς: Στόχος της Ουάσιγκτον να εξαλείψει τη τρομοκρατία

Η Ουάσιγκτον δε θα σταματήσει τις προσπάθειες της, μέχρι να εξαλείψει την τρομοκρατία, δήλωσε από την Τζακάρτα, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς από την Τζακάρτα, σχολιάζοντας την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς δήλωσε χθες από την πρωτεύουσα της Ινδονησίας, Τζακάρτα ότι η επίθεση που έγινε στο κέντρο του Παρισιού, είναι το τελευταίο περιστατικό που υπενθυμίζει ότι η τρομοκρατία μπορεί να χτυπήσει οπουδήποτε και οποτεδήποτε, ενώ οι ΗΠΑ δεν θα σταματήσουν τις προσπάθειές τους, προκειμένου να την εξαλείψουν.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος έκανε την παραπάνω δήλωση κατά την έναρξη συζήτησης στρογγυλής τράπεζας με επιχειρηματίες στην Τζακάρτα, όπου και σήμερα ολοκληρώνει τη διήμερη επίσκεψή του στην Ινδονησία.

Ένας Γάλλος αστυνομικός σκοτώθηκε και δύο άλλοι τραυματίστηκαν στον κέντρο του Παρισιού προχθες το βράδυ, από μια τρομοκρατική επίθεση με όπλο κατά αστυνομικού οχήματος. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε ταχύτατα το Ισλαμικό Κράτος, μόλις λίγα 24ωρα από τη διεξαγωγή του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.