ΚΟΣΜΟΣ

Αντιτρομοκρατικός συναγερμός στο Παρίσι: Τέσσερις συλλήψεις και ανακρίσεις δέκα υπόπτων

Αντιτρομοκρατικός συναγερμός στο Παρίσι: Τέσσερις συλλήψεις και ανακρίσεις δέκα υπόπτων

Τέσσερις ύποπτοι συνελήφθησαν στο προάστιο του δυτικού Παρισιού, την Τραπ, στο πλαίσιο αντιτρομοκρατικής επιχείρησης, ανακοίνωσε σήμερα (26/4) δικαστική πηγή.

Των συλλήψεων προηγήθηκε η έναρξη προκαταρκτικής έρευνας τον Φεβρουάριο. Οι ανακριτές δεν θεωρούν ότι υπάρχει κίνδυνος για επικείμενη επίθεση, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Η αστυνομία ανακρίνει δέκα υπόπτους για τις επιθέσεις στο Παρίσι

Η γαλλική αστυνομία ανακρίνει δέκα ύποπτους ότι προμήθευσαν με όπλα έναν ένοπλο ισλαμιστή, ο οποίος τον Ιανουάριο του 2015 πραγματοποίησε επίθεση σε ντελικατέσσεν στο Παρίσι σκοτώνοντας τέσσερις ομήρους, δήλωσαν σήμερα πηγές της αστυνομίας.

Ο Αμεντί Κουλιμπαλί κατέλαβε το μίνι-μάρκετ στο ανατολικό Παρίσι, δύο ημέρες μετά την έφοδο δύο ενόπλων στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo στην πρωτεύουσα και την επίθεση εναντίον των εργαζομένων που στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους, κυρίως δημοσιογράφους και καρτουνίστες.

Ο Κουλιμπαλί έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των ανδρών των γαλλικών δυνάμεων ασφαλείας αφού προηγουμένως είχε παγιδεύσει με εκρηκτικά τον χώρο στη διάρκεια πολιορκίας της αστυνομίας. Οι δύο άλλοι ένοπλοι επίσης σκοτώθηκαν από αστυνομικούς.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η αστυνομία κατά την ανάκριση αναζητεί το αν συνδέονται πρόσωπα στο Βέλγιο με τις επιθέσεις.
Λίγο μετά τις επιθέσεις τον Ιανουάριο του 2015, οι βελγικές αρχές συνέλαβαν έναν άνθρωπο για εμπόριο όπλων και ανακοίνωσαν ότι ερευνούν αν το πρόσωπο αυτό προμήθευσε τον Κουλιμπαλί με όπλα για να πραγματοποιήσει την επίθεση.