ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές Γαλλία: Μεγάλη η διαφορά υπέρ Μακρόν - «Δεν έχει τελειώσει τίποτα»

Εκλογές Γαλλία: Μεγάλη η διαφορά υπέρ Μακρόν - «Δεν έχει τελειώσει τίποτα»

Ο κεντρώος υποψήφιος Εμανουέλ Μακρόν θα κερδίσει την υποψήφια της άκρας δεξιάς Μαρίν Λεπέν με ποσοστό 61% των ψήφων έναντι 39% στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Opinionway.

Υπενθυμίζεται πως ο Μελανσόν κατάφερε να πείσει 25% όσων παρακολούθησαν την τετράωρη αναμέτρηση. Γύρω στους 21% θεώρησαν ότι ο κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν ήταν ο πειστικότερος.

Ο Μακρόν θεωρήθηκε στην ίδια σφυγμομέτρηση ότι είχε το καλύτερο πρόγραμμα όλων των υποψηφίων, με 23% των ψήφων, ακολουθούμενος από τον Μελανσόν με 22% και τον Φιγιόν με 18%.

Οι δύο προεξέχοντες υποψήφιοι, ο Μακρόν και η Λεπέν, συγκρούστηκαν έντονα κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την Ευρώπη.

Ο δεύτερος γύρος για τους δύο πρώτους υποψήφιους στις 7 Μαΐου.

Μακρόν: Οι εκλογές δεν έχουν ακόμη κερδηθεί

Ο ανεξάρτητος κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε πάντως ότι δεν θεωρεί δεδομένη τη νίκη στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, ενώ υποσχέθηκε ότι θα δώσει μάχη για να νικήσει την υποψήφια της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν.

«Τίποτα δεν έχει κερδηθεί. Η μάχη μου στοχεύει στο να νικήσω τη Μαρίν Λεπέν» υπογράμμισε ο Μακρόν μιλώντας σε δημοσιογράφους αφού επισκέφθηκε νοσοκομείο στο δυτικό Παρίσι.

Ο 39χρονος υποψήφιος, ο οποίος δέχεται επικρίσεις ότι συμπεριφέρεται σαν να θεωρεί δεδομένη τη νίκη του, έκανε αυτές τις δηλώσεις μετά την προειδοποίηση που απηύθυνε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ότι η πρόκριση της Λεπέν, στο δεύτερο γύρο δεν αντιμετωπίζεται αρκετά σοβαρά.

Σχετικές ειδήσεις