ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ θέλει να συνετίσει τη Βόρεια Κορέα με τις νέες οικονομικές κυρώσεις

Ο Τραμπ θέλει να συνετίσει τη Βόρεια Κορέα με τις νέες οικονομικές κυρώσεις

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ επιδιώκει η Βόρεια Κορέα να επιστρέψει στον «δρόμο του διαλόγου» για να τερματιστούν τα προγράμματά της για την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων και την απόκτηση πυρηνικών όπλων, κυρίως μέσω των επιπρόσθετων οικονομικών κυρώσεων οι οποίες έχουν στόχο να ασκηθεί πίεση στην Πιονγιάνγκ, αναφέρουν στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης.

«Δεσμευθήκαμε μαζί με υπεύθυνα μέλη της διεθνούς κοινότητας να αυξήσουμε την πίεση στη Βόρεια Κορέα για να πείσουμε το καθεστώς (για την ανάγκη) να υπάρξει αποκλιμάκωση και να επιστρέψει στον δρόμο του διαλόγου», αναφέρεται σε μια κοινή ανακοίνωση του υπουργού Άμυνας, Τζέιμς Μάτις, του υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον και του διευθυντή των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών (DNI) Νταν Κόουτς, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα έπειτα από μια ιδιαίτερα ασυνήθιστη συνάντηση στον Λευκό Οίκο με παρόντα και τα 100 μέλη της αμερικανικής Γερουσίας και τον στρατηγό Τζόζεφ Ντάνφορντ.

Οι ΗΠΑ «επιδιώκουν σταθερότητα και την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου με ειρηνικά μέσα. Παραμένουμε ανοικτοί (στο να διεξαχθούν) διαπραγματεύσεις για αυτό τον στόχο. Πάντως, παραμένουμε επίσης έτοιμοι να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας και τους συμμάχους μας».

ΑΠΕ