ΚΟΣΜΟΣ

Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση της Ιταλίας

Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση της Ιταλίας
Το πρώτο εμπόδιο για την έγκριση νέων οικονομικών μέτρων στην Ιταλία ξεπεράστηκε, αφού η κυβέρνηση του Μπερλουσκόνι, πήρε την πολυπόθητη ψήφο εμπιστοσύνης…

Το πρώτο εμπόδιο για την έγκριση νέων οικονομικών μέτρων στην Ιταλία ξεπεράστηκε, αφού η κυβέρνηση του Μπερλουσκόνι, πήρε την πολυπόθητη ψήφο εμπιστοσύνης.

Με 316 βουλευτές να τάσσονται υπέρ της κυβέρνησης του «Καβαλιέρε» και 302 κατά, ο Μπερλουσκόνι πήρε οριστικά την έγκριση νέων μέτρων, ύψους 52 δισεκατομμυρίων ευρώ. Έτσι, άνοιξε ο δρόμος για την κυβέρνηση, προκειμένου να μπορέσει από αύριο να ξεκινήσει τις προβλεπόμενες αυξήσεις στους φόρους και τις περικοπές που έχει προαναγγείλει.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, προκειμένου να του αναλύσει τα νέα μέτρα. Νωρίτερα, είχε απευθύνει μήνυμα στον στο οικονομικό φόρουμ, στο οποίο τόνιζε: «Η σταθεροποίηση του Ευρώ, αποτελεί βασική προτεραιότητα για την Ευρώπη, αλλά είναι, συγχρόνως, και ένα ζωτικό συμφέρον για την διεθνή οικονομία».