ΚΟΣΜΟΣ

Παρέλασαν με ψεύτικα όπλα στην Β.Κορέα; (pics)

Παρέλασαν με ψεύτικα όπλα στην Β.Κορέα; (pics)

Αποκαλυπτικός ήταν πρώην στέλεχος των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων χαρακτηρίζοντας ψεύτικά και πλαστικά τα οπλικά συστήματα που είχαν κατά την διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης στην Β. Κορέα στης 15ης του Απρίλη στην Πιονγιάνγκ.

«Τα όπλα που κρατούσαν οι περισσότεροι στρατιώτες της Βόρειας Κορέας στην μεγάλη παρέλαση της 15ης του Απρίλη, ήταν στην πλειοψηφία τους ψεύτικα» δήλωσε ο Πρέτζεντ που εργάζεται για το Ινστιτούτο Hudson., ο οποίος κλήθηκε να παρατηρήσει τις φωτογραφίες από την στρατιωτική παρέλαση στην Πιονγιανγκ και να επιχειρηματολογήσει κατά πόσο είναι πειστική ή όχι.

Ο Πρέτζεντ είπε ότι πολλοί άνθρωποι πίστεψαν ότι οι στρατιώτες κρατούσαν βομβιδοβόλα που χρησιμοποιούν «ελικοειδή» μηχανισμό αναχορηγίας. Όμως όπως αναφέρει πρόκειται για εξοπλισμό που σκοπό έχει την μεγιστοποίηση του πυρός αλλά πολύ συχνά παθαίνει εμπλοκή. Είπε επίσης ότι αυτού του είδους οι γεμιστήρες έχουν έναν υψηλό συντελεστή αποτυχίας και αναρωτιέται εάν οποιοδήποτε από τα τυφέκια είναι πραγματικά γεμάτο καθώς το ζήτημα κατασκευής πυρομαχικών σε αυτή την χώρα είναι σοβαρό θέμα.

Ισχυρίζεται ακόμα και ότι ο τύπος των γυαλιών ηλίου που φοράνε τα βορειοκορεατικά στρατεύματα «μοιάζει σαν να είναι επίπεδος και αυτά δεν είναι βαλλιστικού τύπου που θα προστατεύουν τα μάτια σας

Σχετικές ειδήσεις