ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές Γαλλία - Τζεντιλόνι: Ζήτω ο Μακρόν

Εκλογές Γαλλία - Τζεντιλόνι: Ζήτω ο Μακρόν

Προεδρικές εκλογές Γαλλία 2017: «Ζήτω ο πρόεδρος Μακρόν. Μια ελπίδα πλανάται πάνω από την Ευρώπη», έγραψε ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

«H ξεκάθαρη νίκη του Μακρόν γράφει μια σελίδα ελπίδας για την Γαλλία και την Ευρώπη» έκρινε από την μεριά του ο επικεφαλής της ιταλικής κεντροαριστεράς Ματέο Ρέντσι. Στενοί συνεργάτες του Ρέντσι, τις τελευταίες ημέρες, σημείωναν τη μεγάλη ομοιότητα του εκλογικού προγράμματος του Μακρόν με τις θέσεις του αρχηγού του ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος.

Στο πλευρό της Μαρίν Λεπέν τάχθηκε, όπως πάντα, ο γραμματέας της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι. «Ευχαριστούμε τη Μαρίν Λεπέν. Όποιος αγωνίζεται δεν χάνει ποτέ», έγραψε στο προφίλ του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook o Σαλβίνι.

Κατά την άποψη της προέδρου της ιταλικής βουλής, Λάουρα Μπολντρίνι, «η νίκη του Μακρόν αποδεικνύει ότι το λαϊκίστικο κύμα μπορεί να ανασχεθεί».Σημείωσε ότι «η όμορφη αυτή βραδιά για την Ευρώπη» μας δείχνει ότι «πρέπει να δοθεί νέα ώθηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις