Απίστευτο: Πιλότος έδωσε το αεροπλάνο σε ασκούμενο και... πήρε έναν υπνάκο! (pics)

Απίστευτο: Πιλότος έδωσε το αεροπλάνο σε ασκούμενο και... πήρε έναν υπνάκο! (pics)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στα χέρια ενός... ασκούμενου πιλότου για πάνω από δύο ώρες παρέμεινε μια πτήση της Pakistan International Airlines με 300 επιβαίνοντες, καθώς ο πιλότος είχε πάει στην πρώτη θέση για να κοιμηθεί.

Ο Amir Akhtar Hashmi, πιλότος της Pakistan International Airlines (PIA), έπρεπε να εκπαιδεύσει τον ασκούμενο Ali Hassan Yazdani, κατά τη διάρκεια της πτήσης. Ο νέος ασκούμενος ανέλαβε τη θέση του πιλότου μαζί με τον πρώτο αξιωματικό Mohammad Asad Ali.

Λίγο μετά την απογείωση της πτήσης PK-785 από το Ισλαμαμπάντ, ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πιλότων του Πακιστάν, παρέδωσε τον έλεγχο στον Yazdani και έφυγε από το πιλοτήριο και πήγε στη πρώτη θέση, σύμφωνα με το RT.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ένας από τους επιβάτες είδε τον πιλότο να κοιμάται ήρεμος. Φοβούμενος πως ο ύπνος του πιλότου μπορεί να αποτελούσε κίνδυνο για την ασφάλεια της πτήσης, ο επιβάτης έθεσε το ζήτημα σε μία ανώτερη αεροσυνοδό, που το ανέφερε στην έκθεσή της.

Ούτε ο συγκυβερνήτης ανέφερε το περιστατικό στη διεύθυνση, προκειμένου να προστατεύσει τον πιλότο από πιθανή έρευνα.

Ακόμη και η αεροπορική εταιρεία δεν θέλησε να εξετάσει το ζήτημα, αλλά τελικά ενέδωσε μετά από πιέσεις από ανώτερες Αρχές. Ως εκ τούτου, ο πιλότος απομακρύνθηκε από τη θέση του, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αεροπορικής εταιρείας.

Δείτε φωτογραφίες του πιλότου στη Gallery του Newsbomb.gr

PHOTO GALLERY