Το βίντεο της φρίκης: Τζιχαντιστές αποκεφάλισαν Ρώσο αξιωματούχο των μυστικών υπηρεσιών

Το βίντεο της φρίκης: Τζιχαντιστές αποκεφάλισαν Ρώσο αξιωματούχο των μυστικών υπηρεσιών

To Ισλαμικό Κράτος (ISIS) έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει τον αποκεφαλισμό ενός άνδρα, ο οποίος όπως υποστηρίζει η οργάνωση είναι αξιωματούχος των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών που συνελήφθη στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα 9 Μαΐου η ιστοσελίδα SITE που εδρεύει στις ΗΠΑ.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και οι μυστικές υπηρεσίες FSB δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες να σχολιάσουν.

Το διάρκειας 12 λεπτών βίντεο στη ρωσική γλώσσα δόθηκε στη δημοσιότητα την ημέρα που η Ρωσία τιμά την επέτειο από την νίκη της επί της ναζιστικής Γερμανίας, το 1945, με στρατιωτικές παρελάσεις. Σε αυτό εμφανίζεται ένας άνδρας ντυμένος με μαύρη ολόσωμη φόρμα, να γονατίζει και να καλεί άλλους Ρώσους πράκτορες να παραδοθούν.

C VNS53XcAEXTiv

«Αυτός ο ανόητος πίστεψε τις υποσχέσεις της χώρας του ότι δεν θα τον εγκαταλείψει αν συλλαμβανόταν», ακούγεται να λέει κάποιος και στη συνέχεια ένας γενειοφόρος τον αποκεφαλίζει.

Η αυθεντικότητα του βίντεο και η ταυτότητα του άνδρα δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ούτε είναι σαφές πότε έγινε η εκτέλεσή του.

C VMOV8XgAAeMNP

Οι ρωσικές δυνάμεις υποστηρίζουν τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ στον εμφύλιο πόλεμο με τους αντάρτες και τους άλλους ένοπλους να επιχειρούν την ανατροπή του. Το βίντεο δείχνει σκηνές που, όπως υποστηρίζει το ISIS, είναι το αποτέλεσμα των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών στη Συρία.

C VMX LW0AIQYMy

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι περίπου 30 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ρωσικής επιχείρησης στη Συρία τον Σεπτέμβριο του 2015.

Το ρωσικό υπουργείο Αμύνης διαψεύδει

Το ρωσικό υπουργείο Αμύνης διέψευσε την είδηση σύμφωνα με την οποία συνελήφθη και εκτελέσθηκε ρώσος στρατιωτικός που ήταν σε αποστολή στη Συρία, από τους μαχητές του ISIS.

Στην ανακοίνωση του, το ρωσικό υπουργείο Αμύνης αναφέρει ότι «όλοι οι στρατιωτικοί των Ενόπλων Δυνάμεων της ρωσικής στρατιωτικής δύναμης στην Συρία, είναι ζωντανοί, υγιείς και ασκούν τα καθήκοντα τους στον πόλεμο κατά της διεθνούς τρομοκρατίας, όντας στις μονάδες τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters