Έκρηξη σε αποθήκη βεγγαλικών - Τουλάχιστον 14 νεκροί (pics)

Έκρηξη σε αποθήκη βεγγαλικών - Τουλάχιστον 14 νεκροί (pics)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Οι τραυματίες διακομίστηκαν στην πρωτεύουσα της Πολιτείας, την Πομπλάνα.

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 22 τραυματίστηκαν τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη εξαιτίας έκρηξης σε αποθήκη πυροτεχνημάτων στην μεξικανική Πολιτεία Πουέμπλα, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, δήλωσε αξιωματούχος, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο απολογισμός «είναι μέχρι στιγμής 14 νεκροί και 22 τραυματίες», δήλωσε ένα στέλεχος της πολιτειακής κυβέρνησης, ο Ντιοντόρο Καράσκο. 

Η έκρηξη σημειώθηκε στο Σαν Ισίδρο, κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών για ένα πανηγύρι στο πλαίσιο μιας θρησκευτικής γιορτής την επόμενη εβδομάδα.

«Μια ομάδα ανθρώπων ζούσε μέσα στο οίκημα όπου είχε αποθηκευτεί πυροτεχνικό υλικό για χρήση στους εορτασμούς. Ένα πυροτέχνημα που εκτοξεύθηκε από κάποιον έξω από το σπίτι έπεσε πάνω στα πυροτεχνήματα, προκαλώντας μια έκρηξη που διέλυσε το σπίτι», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι αρχές της Πολιτείας Πουέμπλα.

Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν επί τόπου και άλλοι πέντε υπέκυψαν μετά τη διακομιδή τους σε νοσοκομεία στην πολιτειακή πρωτεύουσα Πομπλάνα.

Ένα στέλεχος της τοπικής κυβέρνησης, ο Ντιοντόρο Καράσκο, δήλωσε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι παρά το ότι ο νόμος στην Πολιτεία απαγορεύει την αποθήκευση πυροτεχνημάτων σε σπίτια, είναι πολύ δύσκολο να προληφθούν αυτού του είδους τα δυστυχήματα.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως ανάμεσα στα θύματα «ως και 11 είναι ανήλικοι».

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

PHOTO GALLERY