ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Στη σύνταξη βγαίνει ο Ολάντ - Δείτε πόσα θα παίρνει!

Γαλλία: Στη σύνταξη βγαίνει ο Ολάντ - Δείτε πόσα θα παίρνει!

Στη σύνταξη βγαίνειαπό τις 15 Μαίου ο Φρανσουά Ολάντ, με απόφαση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης.

Το ύψος της σύνταξής του θα είναι 15.000 ευρώ το μήνα και εκτός από την μηνιαία σύνταξη, ο Ολάντ θα λάβει και γενναιόδωρη αποζημίωση, σύμφωνα με νόμο του 1955, ήτοι 5.164 ευρώ το μήνα. Αλλά δικαιούται και άλλες συντάξεις από προηγούμενα επαγγέλματα, τα οποία μπορεί να διεκδικήσει, σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Παράλληλα, ο Ολάντ δικαιούται, ένα διαμέρισμα επιπλωμένο και δύο άτομα στην υπηρεσία του. Δικαιούται επίσης ένα αυτοκίνητο του κράτους με δύο οδηγούς. Επίσης, δύο αστυνομικοί θα αναλάβουν την φύλαξή του και επτά συνεργάτες θα τον βοηθούν στις εργασίες του.

Ωστόσο, αυτά τα πλεονεκτήματα θα είναι για λίγα χρόνια. Σύμφωνα με απόφαση του 2016, ο αριθμός των συνεργατών μειώνεται μετά την πενταετία στην σύνταξη: οι συνεργάτες από επτά θα γίνουν τρεις, οι αστυνομικοί από δύο θα γίνουν ένας.

Βουλευτές όλων των κομμάτων ζητούν μια μεταρρύθμιση ώστε να ξεκαθαρίσει πόσα πλεονεκτήματα θα έχουν οι συνταξιούχοι πρόεδροι δημοκρατίας. Ζητούν μάλιστα να παύουν οι υπάλληλοι και η φύλαξη μετά από πέντε χρόνια.

Ρoή Ειδήσεων