ΚΟΣΜΟΣ

Τέλος εποχής στη Γαλλία: Ο Εμανουέλ Μακρόν ανέλαβε τα προεδρικά καθήκοντά του (Pics+Vids)

Τέλος εποχής στη Γαλλία: Ο Εμανουέλ Μακρόν ανέλαβε τα προεδρικά καθήκοντά του (Pics+Vids)

Ειδήσεις | Εμανουέλ Μακρόν:Ο Εμανουέλ Μακρόν ανέλαβε σήμερα 14 Μαΐου τα προεδρικά του καθήκοντα στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων, μετά την προεδρική εκλογή του στις 7 Μαΐου.

Μετά την άφιξή του στο προεδρικό μέγαρο, ο Μακρόν είχε ιδιωτική συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Στη συνάντηση αυτή, ενημερώθηκε για κρατικά θέματα, ενώ του επιδόθηκαν και οι κωδικοί πρόσβασης στο σύστημα των γαλλικών πυρηνικών όπλων.

Ο Μακρόν διόρισε τον νέο προσωπάρχη του προεδρικού μεγάρου και τον διπλωματικό σύμβουλό του

Ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν διόρισε σήμερα τον Αλεξίς Κολέ στη θέση του γενικού γραμματέα (προσωπάρχη) του προεδρικού μεγάρου των Ηλυσίων, την κορυφαία θέση της προεδρίας.

Ο Κολέ, ένας 44χρονος απόφοιτος της γαλλικής σχολής δημόσιας διοίκησης ENA, στην οποία φοιτά η γαλλική ελίτ, ήταν προσωπάρχης του Μακρόν όταν ο νυν πρόεδρος ήταν υπουργός Οικονομίας και είχε δουλέψει προηγουμένως και για το υπουργείο Οικονομικών, ως αναπληρωτής διευθυντής του γραφείου του τότε υπουργού Πιέρ Μοσκοβισί.

Ο Φιλιπ Ετιέν, 61 ετών, πρώην πρεσβευτής στο Βερολίνο και επίσης απόφοιτος της ENA, διορίσθηκε στη θέση του διπλωματικού συμβούλου του προέδρου, έγινε γνωστό από το προσωπικό του Μακρόν.

Ο Μακρόν θα διορίσει αύριο τον πρωθυπουργό και η νέα κυβέρνηση θα ανακοινωθεί την Τρίτη, σύμφωνα με πηγή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις