ΚΟΣΜΟΣ

Ο Σουλτς παραδέχθηκε την ήττα του από την Μέρκελ στις εκλογές της Βόρεια Ρηνανίας- Βεστφαλίας

Ο Σουλτς παραδέχθηκε την ήττα του από την Μέρκελ στις εκλογές της Βόρεια Ρηνανίας- Βεστφαλίας

O ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) Μάρτιν Σουλτς παραδέχθηκε σήμερα την ήττα του κόμματός του στις εκλογές για το τοπικό κοινοβούλιο στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας.

Νωρίτερα σήμερα, τα exit poll κατέδειξαν ότι το SPD θα λάβει 30,5% των ψήφων, ενώ οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ θα εξασφαλίσουν το 34,5% των ψήφων.

«Είναι μια δύσκολη ημέρα για το SPD, μια δύσκολη ημέρα για εμένα προσωπικά: κατάγομαι από αυτό το κρατίδιο, όπου υποστήκαμε ήττα» τόνισε ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Μάρτιν Σουλτς εξέφρασε επιπλέον την υποστήριξή του στην Ανελόρε Κραφτ, την πρώην επικεφαλής της κυβέρνησης της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας, που ανακοίνωσε σήμερα ότι εγκαταλείπει την πολιτική, μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων.
«Νικάμε μαζί, χάνουμε μαζί… Θα συνεχίσουμε τη μάχη για την 24η Σεπτεμβρίου» υπογράμμισε ο Σουλτς, αναφερόμενος στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

«Είμαστε ένα κόμμα που έχει σφυρηλατηθεί μέσα από τις μάχες, ο δρόμος είναι μακρύς έως τις βουλευτικές εκλογές» σημείωσε επίσης ο ηγέτης του SPD, ενώ υπενθύμισε ότι πριν από πέντε μήνες τα ποσοστά του «φίλου του Εμανουέλ Μακρόν βρίσκονταν στο χαμηλότερο επίπεδο και τώρα εκείνος είναι πρόεδρος» της Γαλλίας.

Σχετικές ειδήσεις