ΚΟΣΜΟΣ

Support: Το εντυπωσιακό γλυπτό που σόκαρε τη Βενετία (Pics)

Support: Το εντυπωσιακό γλυπτό που σόκαρε τη Βενετία (Pics)

Η κλιματική αλλαγή είναι μια βόμβα έτοιμη να εκραγεί. Και ακριβώς για αυτό το λόγο με στόχο να ευαισθητοποιήσει το κοινό, ο Ιταλός καλλιτέχνης Lorenzo Quinn αποφάσισε να δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό μνημειακό γλυπτό στο πλαίσιο της Μπιενάλε της Βενετίας.

Ο Quinn είναι ευρέως γνωστός για την ενσωμάτωση στοιχείων του ανθρωπίνου σώματος στα έργα του και αυτό το γλυπτό δεν αποτελεί εξαίρεση. Υπό τον τίτλο «στήριξη», δύο τεράστια χέρια αναδύονται από κανάλι της Βενετίας για να στηρίξουν το ξενοδοχείο Ca 'Sagredo. Είναι μια οπτική δήλωση, ότι οι άνθρωποι πρέπει να πράξουν για να αποσοβήσουν την υπερθέρμανση του πλανήτη προτού είναι πολύ αργά, σύμφωνα με τον καλλιτέχνη. «Η Βενετία είναι μια πλωτή πόλη τέχνης που έχει εμπνεύσει τον πολιτισμό εδώ και αιώνες», δήλωσε ο Lorenzo Quinn στην Halcyon Gallery. «Αλλά για να συνεχίσει να υπάρχει χρειάζεται η γενιά μας όπως και οι μελλοντικές να αναλάβουν δράση».

Αντανακλώντας τις δύο πλευρές του ανθρώπου - τη δημιουργική και την καταστροφική - ο Quinn τονίζει την ανθρώπινη ικανότητά να αλλάζει ανάλογα με τις συνθήκες και να ισορροπεί τον κόσμο. Η «στήριξη» μιλά για την ελπίδα αλλά και την ευθραυστότητα της κατάστασης. Είναι μια ισχυρή δήλωση με σχολαστική εκτέλεση. «Ήθελα να ζωγραφίσω αυτό που θεωρείται το πιο δύσκολο αλλά και τεχνικά προκλητικό μέρος του ανθρώπινου σώματος», δήλωσε ο καλλιτέχνης. «Το χέρι έχει τόση δύναμη - τη δύναμη να αγαπά, να μισεί, να δημιουργεί, να καταστρέφει».

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr

Πηγή: Lorenzoquinn.com

Σχετικές ειδήσεις