ΚΟΣΜΟΣ

Manchester: «Η μητέρα της 8χρονης Σάφι δεν γνωρίζει ότι το παιδί της είναι νεκρό»

Manchester: «Η μητέρα της 8χρονης Σάφι δεν γνωρίζει ότι το παιδί της είναι νεκρό»

Η ζωή της 8χρονης Saffie Rose Roussos, με καταγωγή από την Κύπρο, κόπηκε ξαφνικά τα ξημερώματα της Δευτέρας (22/05), την ώρα που παρακολουθούσε τη συναυλία της αγαπημένης της τραγουδίστριας, Αριάνα Γκράντε. O 22χρονος μακελάρης, Σαλμάν Αμπεντί πυροδότησε ένα σάκο με εκρηκτικά στο Μάντσεστερ Αρίνα αφαιρώντας τη ζωή 21 ανθρώπων.

Το μικρότερο θύμα του μακελειού στο Μάντσεστερ είαι η Σάφι Ρόουζ Ρούσσος, η οποία πήγε να απολαύσει τη συναυλία της Αριάνα Γκράντε μαζί με την μητέρα και την 20χρονη αδερφή της Άσλεϊ Μπρόμγουιτς.

Οι τρεις τους, δυστυχώς, βρίσκονταν πολύ κοντά στον μακελάρη την ώρα της έκρηξης. Η μικρή Σάφι σκοτώθηκε, η μητέρα της έφερε πολλαπλά τραύματα στο κορμί της από τις βίδες και τα μπουλόνια που περιείχε η βόμβα, ενώ και η μεγάλη αδερφή τραυματίστηκε από την έκρηξη.

Διαβάστε ΕΔΩ το χρονικό της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μάντσεστερ

Η μητέρα της 8χρονης, Λίζα Ρούσσος σύμφωνα με τον Έλληνα πλαστικό χειρουργό Γιώργο Χριστόπουλο, ο οποίος την παρακολουθεί, είναι διασωληνωμένη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μάντσεστερ. Το ακόμα πιο τραγικό της υπόθεσης, όπως αποκάλυψε στον ANT1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου ο χειρουργός, είναι ότι η μητέρα δεν γνωρίζει ότι το κοριτσάκι της, η 8χρονη Σάφι Ρόουζ, είναι νεκρό.

«Η γυναίκα είναι διασωληνωμένη, δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή της αλλά δεν έχει ακόμα επαφή με το περιβάλλον. Δεν την έχουμε ξυπνήσει γιατί θα χειρουργηθεί πάλι τις επόμενες ημέρες και για αυτό το λόγο δεν γνωρίζει ότι η 8χρονη κορούλα της δεν ζει πια».

Ο Έλληνας γιατρός μίλησε και για την άλλη κόρη της Λίζας Ρούσσος η οποία νοσηλεύεται με τραύματα στο σώμα της. «Όσο για το άλλο κοριτσάκι της νοσηλεύεται σε άλλο νοσοκομείο και από όσο γνωρίζω δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο η ζωή του».

Σχετικές ειδήσεις