Δένδιας: Πρέπει να δημιουργήσουμε μία ισχυρή Ελλάδα και να στηρίξουμε όσους έχει χτυπήσει η κρίση

Δένδιας: Πρέπει να δημιουργήσουμε μία ισχυρή Ελλάδα και να στηρίξουμε όσους έχει χτυπήσει η κρίση

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση πραγματοποίησε ο βουλευτής Α' Αθήνας, Νίκος Δένδιας, σε πολιτική του συγκέντρωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

«Το τέταρτο μνημόνιο δεν οδηγεί σε έξοδο από την κρίση», ανέφερε ο κ. Δένδιας στην ομιλία του και ακολούθως έκανε εκτεταμένη αναφορά στον λαϊκισμό. Ανέτρεξε στο παρελθόν λέγοντας ότι «ο λαϊκισμός έριξε την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1990-1993». Αν δεν είχε πέσει τότε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δεν θα ήταν σήμερα η χώρα σε αυτό το σημείο, σημείωσε.

Συνεχίζοντας ανάφερε ότι απαιτείται εθνική προσπάθεια, «να συγκρουστούμε με τον λαϊκισμό, κάθετα, απόλυτα, ακόμη και μέσα στο ίδιο μας το σπίτι. Για να νικήσουμε τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν θα γίνουμε σαν αυτούς. Είμαστε το κόμμα της ευθύνης, των δικαιωμένων μεγάλων εθνικών επιλογών, του ιδρυτή μας Κωνσταντίνου Καραμανλή».

Είπε ακόμη, ότι πυξίδα της χώρας δεν μπορεί να είναι τα μνημόνια, πρέπει η χώρα να πάει «δυνατά από την αρχή» (που ήταν και το σύνθημα της εκδήλωσης) για να μπει τέλος στην εθνική μελαγχολία. «Πρέπει να δημιουργήσουμε μία ισχυρή Ελλάδα και να στηρίξουμε όσους έχει χτυπήσει η κρίση. Χρειαζόμαστε ένα νέο φορολογικό σύστημα που να ανταποκρίνεται στο φιλελεύθερο προφίλ του αρχηγού μας και θα επιβραβεύει εκείνους που δημιουργούν θέσεις εργασίας» ανέφερε ο κ. Δένδιας.

Ο βουλευτής μίλησε και για την Παιδεία, λέγοντας ότι «θέση μας είναι η ίδρυση ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων και η σύνδεση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την οικονομική διαδικασία». Αναφέρθηκε ακόμη στα θέματα νόμου και τάξης, υποστηρίζοντας ότι «πρέπει να μπει τέλος στο μπάχαλο των Εξαρχείων και στον εισερχόμενων ταραξιών».