ΚΟΣΜΟΣ

Το «δράμα» της Ελλάδας στα ξένα ΜΜΕ

Το «δράμα» της Ελλάδας στα ξένα ΜΜΕ
Ο τίτλος είναι κοινός για τα περισσότερα ξένα ΜΜΕ: «Ο Παπανδρέου ματαίωσε το ταξίδι στις ΗΠΑ»...

Ο τίτλος είναι κοινός για τα περισσότερα ξένα ΜΜΕ: «Ο Παπανδρέου ματαίωσε το ταξίδι στις ΗΠΑ». Η επιστροφή του Έλληνα πρωθυπουργού στην πατρίδα, για να αντιμετωπίσει τη νέα επιδείνωση της θέσης της Ελλάδας, βρίσκεται ανάμεσα στα πρώτα θέματα των διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Η γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt» αναφέρει ότι η επόμενη εβδομάδα είναι «πολύ κρίσιμη για την υλοποίηση των αποφάσεων» της Συνόδου Κορυφής του Ιουλίου.

Το επίσης γερμανικό περιοδικό «Spiegel» γράφει σε δημοσίευμά του ότι το «δράμα του χρέους» στην Ελλάδα πήρε μια αιφνίδια τροπή με την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού να επιστρέψει στην Ελλάδα και αναφέρει την ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Το βρετανικό δίκτυο BBC, προσθέτει ότι την απόφαση ο Γιώργος Παπανδρέου πήρε μετά από συνομιλία του με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο. Επίσης, σημειώνει ότι η επιστροφή στην Αθήνα ήρθε μία ημέρα μετά την απόφαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης να καθυστερήσουν την καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα.

Το ρωσικό πρακτορείο «Ria Novosti» τονίζει στον τίτλο του σχετικού του θέματος ότι «Το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει τη φημολογία χρεοκοπίας», αναφέροντας στη συνέχεια τη ματαίωση του ταξιδιού του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.