ΚΟΣΜΟΣ

Τρομοκρατικό χτύπημα Λονδίνο: Οι δράστες λίγο πριν αιματοκυλήσουν την Βρετανική πρωτεύουσα (βίντεο)

Τρομοκρατικό χτύπημα Λονδίνο: Οι δράστες λίγο πριν αιματοκυλήσουν την Βρετανική πρωτεύουσα (βίντεο)

Ο αρχηγός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της βρετανικής αστυνομίας Μαρκ Ρόουλι δήλωσε το απόγευμα της Κυριακής (04/06) ότι οι αρχές έχουν καταγράψει σημαντική πρόοδο στη διαδικασία της ταυτοποίησης των τριών δραστών της επίθεσης στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό, οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά στο ανατολικό Λονδίνο.

Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό από τον ίδιο, το φορτηγάκι που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση είχε πρόσφατα ενοικιαστεί από έναν από τους δράστες.

Επίσης, ο Ρόουλι περιέγραψε ότι 8 ένοπλοι αστυνομικοί άδειασαν τα όπλα τους πυροβολώντας εναντίον των δραστών προκειμένου να επιβεβαιώσουν ότι τους είχαν εξουδετερώσει. Φαίνεται, επισήμανε ο αξιωματικός, ότι επρόκειτο για βομβιστές αυτοκτονίας.

Ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της βρετανικής αστυνομίας τόνισε ότι οι αρχές είναι ολοένα και πιο πεπεισμένες ότι η επίθεση διαπράχθηκε από τρία πρόσωπα, χρειάζεται ωστόσο να επιβεβαιωθεί εάν εμπλέκονται και άλλοι στον σχεδιασμό της.

Στο βίντεο-ντοκουμέντο που δόθηκε στην δημοσιότητα και έχει τραβηχτεί από κινητό οι τρομοκράτες φαίνονται να κινούνται απολύτως ψύχραιμοι και προσηλωμένοι στον στόχο τους, που ήταν να πάρουν όσες περισσότερες ψυχές μπορούσαν.

Μάλιστα ένας εκ των οποίων φορούσε μια μπλούζα της Άρσεναλ ώστε να μην τραβήξει επάνω του καμία υποψία.

Ελάχιστα λεπτά νωρίτερα έχουν πέσει με το λευκό βαν πάνω στον κόσμο στη Γέφυρα του Λονδίνου, έχουν εγκαταλείψει το όχημα και κινούνται προς το πολύβουο Μπόροου για να θέσουν σε εφαρμογή το δεύτερο μέρος του σχεδίου τους, που είναι η σφαγή αδιακρίτως. Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου επενέβη μέσα σε οκτώ λεπτά από τη στιγμή που εκλήθη και οι δράστες εξουδετερώθηκαν επί τόπου.

Οι τρομοκράτες λίγο πριν αιματοκυλήσουν το Λονδίνο