ΚΟΣΜΟΣ

Λογοκρίθηκε ηθοποιός που αστειεύτηκε για τον Μέρντοχ

Λογοκρίθηκε ηθοποιός που αστειεύτηκε για τον Μέρντοχ
Ακύρωσε ο ηθοποιός Άλεκ Μπόλντουιν την προγραμματισμένη εμφάνισή του στην τελετή απονομής των βραβείων Έμμυ, επειδή το τηλεοπτικό δίκτυο Fox...

Ακύρωσε ο ηθοποιός Άλεκ Μπόλντουιν την προγραμματισμένη εμφάνισή του στην τελετή απονομής των βραβείων Έμμυ, επειδή το τηλεοπτικό δίκτυο Fox, που τα μεταδίδει, λογόκρινε ένα αστείο που έκανε για τον ιδιοκτήτη του, Ρούπερτ Μέρντοχ.

Το σκάνδαλο ήρθε στη δημοσιότητα την ώρα που οι τηλεοπτικοί αστέρες του Χόλυγουντ συγκεντρώνονταν για την ετήσια απονομή των βραβείων της αμερικάνικης τηλεοπτικής βιομηχανίας.

Ο 53χρονος Μπόλντουιν, ο οποίος έχει κερδίσει δύο βραβεία Έμμυ πρώτου ρόλου για την κωμική σειρά «30 Rock», στην οποία πρωταγωνιστεί, εμφανιζόταν σε ένα σύντομο βίντεο και έκανε ένα αστείο για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων στο οποίο έχει εμπλακεί η News Corporation, η αυτοκρατορία των ΜΜΕ του Μέρντοχ.

Στο βίντεο ο Μπόλντουιν μιλάει στο τηλέφωνο και ξαφνικά απευθύνεται ονομαστικά στον Ρούπερτ Μέρντοχ και λέει ότι τον ακούει που παρακολουθεί.

Όμως το Fox έκοψε το βίντεο αναγκάζοντας τον ηθοποιό να ανακοινώσει ότι αποσύρεται από την τελετή. «Το Foxέκοψε το αστείο μου για τις παρακολουθήσεις της NewsCorp», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter. «Είναι βλακώδες, διότι νομίζω ότι θα βελτίωνε την εικόνα τους. ».