ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Πυρ κατά μελών του Κογκρέσου σε γήπεδο μπέιζμπολ

ΗΠΑ: Πυρ κατά μελών του Κογκρέσου σε γήπεδο μπέιζμπολ

Συναγερμός έχει σημάνει στην πόλη Αλεξάντρια, στη Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, απόάντρα που άνοιξε πυρ κατά μελών του Κογκρέσου που έκαναν προπόνηση σε γήπεδο μπέιζμπολ, πριν από την έναρξη ενός φιλανθρωπικού αγώνα - Σοβαρά τραυματισμένος οβουλευτής της Λουιζιάνα Στιβ Σκάλις -«Ο δράστης πυροβολούσε αδιακρίτως» λέει βουλευτής που ήταν παρών στην επίθεση.

Από την επίθεση ένα μέλος του Κογκρέσου τραυματίστηκε. Πρόκειται για τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Στιβ Σκάλις ο οποίος μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, ενώ σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ο τραυματισμός του είναι σοβαρός, αλλά «θα γίνει καλά».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε ότι ο δράστης είναι νεκρός.

«Πολλές ζωές θα είχαν χάθει χωρίς την ηρωϊκή παρέμβαση δύο αστυνομικών που εξουδετέρωσαν τον δράστη... κατά τη διάρκεια αυτής της πολύ βίαιης επίθεσης» επισήμανε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους σε μια σύντομη παρέμβαση από το Λευκό Οίκο, κατά τη διάρκεια της οποίας απηύθυνε έκκληση για «ενότητα» στην χώρα

virginia

Άλλος βουλευτής που ήταν παρών στην επίθεση, σε δηλώσεις του τόνισε ότι υπήρχαν πολλά άτομα πεσμένα στο έδαφος, τα οποία ήταν βουλευτές και μέλη της ασφαλείας τους, ενώ όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο δράστης «πυροβολούσε αδιακρίτως».

«Υπήρχαν αρκετοί βουλευτές πεσμένοι στο έδαφος και μέλη του προσωπικού τους, μετά την επίθεση. Τουλάχιστον ένας από αυτούς είχε τραυματιστεί και χρησιμοποίησα τη ζώνη μου για να σταματήσω την αιμορραγία» είπε στο CNN o Ρεπουμπλικανός βουλευτής από την Αλαμπάμα.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν συνολικά τρεις άνθρωποι αλλά και δυο αστυνομικοί, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Ο ύποπτος ο οποίος είναι επίσης τραυματισμένος, «δεν συνιστά πλέον απειλή», διευκρίνισε η αστυνομία. «Τα θύματα διακομίστηκαν σε νοσοκομεία», ανέφερε αστυνομία της Αλεξάντρια στον λογαριασμό της στο Twitter.

Ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος από τη Λουιζιάνα Στιβ Σκάλις «τραυματίστηκε σοβαρά» στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς, όμως «θα γίνει καλά», γνωστοποίησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

steve

Ο ρεπουμπλικανός βουλευτής Λουιζιάνα Στιβ Σκάλις που τραμαυτίστηκε

«Ο Στιβ Σκάλις από τη Λουιζιάνα, ένας πραγματικός φίλος και πατριώτης, τραυματίστηκε σοβαρά όμως θα αναρρώσει πλήρως. Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι μαζί του» ήταν το μήνυμα που ανήρτησε ο Αμερικανός πρόεδρος στο λογαριασμό του στο Twitter.

Την ίδια στιγμή, συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες σχετικά με τον δράστη της επίθεσης, καθώς άλλα ΜΜΕ αναφέρουν ότι έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών και άλλα ότι έχει συλληφθεί.

Σχετικές ειδήσεις