ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανοί γερουσιαστές κατά Ερντογάν για αντι -ισραηλινή ρητορική

Αμερικανοί γερουσιαστές κατά Ερντογάν για αντι -ισραηλινή ρητορική
Οι Αμερικανοί γερουσιαστές είναι εξαγριωμένοι με την προκλητική στάση που κρατά ο Ερντογάν απέναντι στο Ισραήλ...

Του Κώστα Τζεβελέκου

Οι Αμερικανοί γερουσιαστές είναι εξαγριωμένοι με την προκλητική στάση που κρατά ο Ερντογάν απέναντι στο Ισραήλ και με επιστολή τους προς τον πρόεδρο Ομπάμα τον παρακαλούν να τον «επαναφέρει» στη τάξη.

Την επιστολή υπογράφουν συνολικά 14 γερουσιαστές.

Από το Δημοκρατικό κόμμα οι Robert Menendez, Μπομπ Κέισι, Kirsten Gillibrand, Dick Blumenthal, Ben Cardin, Τσακ Σούμερ, από το Ρεπουμπλικανικό οι Susan Collins, Mark Kirk, Orrin Hatch, Marco Rubio και Johnny Isakson, καθώς και ο ανεξάρτητος γερουσιαστής Joe Lieberman.

Στην επιστολή τους κατηγορούν τον Τούρκο πρωθυπουργό ότι ακολουθεί μια αντι-ισραηλινή πολιτική και αυτός είναι που κρύβεται πίσω από την επίθεση της ισραηλινής πρεσβείας στο Κάιρο.

Προχωρούν μάλιστα και ένα βήμα παραπάνω και τον καταγγέλλουν ότι ωθεί τους Παλαιστινίους να επηρεάσουν και άλλα κράτη προκειμένου να ψηφίσουν υπέρ τους, στη συνεδρίαση των Ηνωμένων Εθνών που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου.

Τέλος, με την επιστολή τους κάνουν την εξής έκκληση στον αμερικανό πρόεδρο: «Ο κόσμος χρειάζεται να ακούσει από εσάς ότι το Ισραήλ είναι σύμμαχός μας και δεν είναι οι μόνοι που αντιμετωπίζουν απειλές από την Τουρκία».

Το σίγουρο είναι ότι η τουρκική διπλωματία βρίσκεται με την πλάτη στο τοίχο αυτή την ώρα στις ΗΠΑ.