ΚΟΣΜΟΣ

«Μπλόκο» της Γερμανίας στους μπράβους του Ερντογάν: Είναι ανεπιθύμητοι

«Μπλόκο» της Γερμανίας στους μπράβους του Ερντογάν: Είναι ανεπιθύμητοι

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για τη φιλοξενία των ηγετών τρεις εβδομάδες πριν από τη Σύνοδο των G20 στο Αμβούργο

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε την Άγκυρα ότι δεν επιθυμεί να έρθουν στη γερμανική πόλη οι Τούρκοι σωματοφύλακες του προέδρου Ερντογάν που είχαν εμπλακεί σε βίαιες συγκρούσεις στην Ουάσινγκτον.

Η Ουάσινγκτον έχει εκδώσει εντάλματα σύλληψης για τους εν λόγω σωματοφύλακες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προέδρου με την κατηγορία ότι ξυλοκόπησαν αντικυβερνητικούς διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την τουρκική πρεσβεία κατά την επίσκεψη του Ερντογάν στον Λευκό Οίκο, τον Μάιο.

Σύμφωνα με τις γερμανικές Αρχές, τις ημέρες της Συνόδου θα βρίσκονται στο Αμβούργο ειδικές μονάδες από όλη τη Γερμανία για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε κατάσταση.

Εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ, Μάρτιν Σέφερ δήλωσε πως οι ξένοι ηγέτες είναι ευπρόσδεκτοι να φέρουν μαζί τους μέλη της δικής τους φρουράς κατά την επίσκεψή τους στην Γερμανία, διαμηνύοντας όμως ότι ο νόμος πρέπει να γίνει σεβαστός.

«Έχω λόγο να αναμένω ότι αυτοί οι άνθρωποι, που έχουν ενοχοποιηθεί από την αμερικανική ποινική δικαιοσύνη δεν θα πατήσουν το πόδι τους σε γερμανικό έδαφος στο άμεσο μέλλον, όπως και κατά την διάρκεια της συνόδου της G20», τόνισε ο Σέφερ.

Η τοπική εφημερίδα του Αμβούργου Abendblatt σε δημοσίευμά της την Κυριακή ανέφερε ότι η πρεσβεία της Τουρκίας στην Γερμανία απέστειλε στο γερμανικό ΥΠΕΞ έναν κατάλογο με τα ονόματα 50 ατόμων που πρόκειται να συνοδεύσουν τον Ερντογάν στο Αμβούργο.

Ανάμεσα στα ονόματα αυτά περιλαμβάνονται αρκετά μέλη της ομάδας ασφαλείας που είχαν εμπλακεί στο επεισόδιο στην ΟυάσιΝγκτον.

Η γερμανική υπηρεσία αντικατασκοπίας (BfV), σύμφωνα με την Die Welt εκτιμά πώς είναι πολύ εύκολο να ξεσπάσουν οδομαχίες στους δρόμους τη πόλης μεταξύ Τούρκων εθνικιστών και Κούρδων.

Η σύνοδος κορυφής της G20 θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Ιουλίου.

Σχετικές ειδήσεις