ΚΟΣΜΟΣ

Viral: Δείτε τι θα συνέβαινε αν σταματούσατε να ανακυκλώνετε επί τέσσερα χρόνια (Pics)

Viral: Δείτε τι θα συνέβαινε αν σταματούσατε να ανακυκλώνετε επί τέσσερα χρόνια (Pics)

Η Παρασκευή, 30 Ιουνίου ήταν η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Πλαστικής Σακούλας κι επειδή το διαστημόπλοιο «Γη» κινδυνεύει να πνιγεί στα κάθε είδους απόβλητα, ο Γάλλος φωτογράφος Αντουάν Ρεπεσέ (Antoine Repess) δημιούργησε το«#365 Unpacked».

Συγκεκριμένα, το 2011, ο Ρεπεσέ - έδρα του η Λιλ- σταμάτησε να πηγαίνει για ανακύκλωση τα ανακυκλώσιμα, προσωπικά του, σκουπίδια. Και άρχισε να τα αποθηκεύει στο σπίτι του. Σε διάστημα τεσσάρων χρόνων, συγκέντρωσε περίπου 70 κυβικά απόβλητα, τα οποία χρησιμοποίησε για να αναδείξει κάτι οδυνηρό.

Τα απόβλητα που συγκέντρωσε ήταν 1.600 πλαστικά μπουκάλια γάλα, 4.800 ρολά χαρτιού τουαλέτας, 800 κιλά εφημερίδες, και άλλα. Τα διαχώρισε σε κατηγορίες και εξήγησε:

«Ήθελα να δώσω μια αισθητική διάσταση στη δουλειά μου. Η επιλογή να διαχωρίσω τα σκουπίδια δίνει ένα γραφικό εφέ. Προσπάθησα να δώσω μια τέλεια φωτογραφία, η οποία φέρνει στο νου κάτι δυσάρεστο».

Σ' αυτές τις με πολύ σκέψη χορογραφημένες φωτογραφίες του Ρεπεσέ ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια σοκαριστική πραγματικότητα που θα θέλαμε να αγνοήσουμε. Το «#365 Unpacked» προοιωνίζει αυτό που ενδέχεται να συμβεί αν συνεχίσουμε να αποφεύγουμε το ολοένα διογκούμενο πρόβλημα των σκουπιδιών. Και τις άθλιες επιπτώσεις της καταναλωτικής κοινωνίας. Μαζί με τους σωρούς των ανεπιθύμητων σκουπιδιών, από τις φωτογραφίες του Ρεπεσέ αναβρύζει τρόμος, ενοχή, ανησυχία.

«Ελπίζω να εμπνεύσει διάθεση για αλλαγή το πρότζεκτ μου. Συχνά μας λεν για την ποσότητα σκουπιδιών που παράγουμε, αλλά πιστεύω ότι η επίδραση μιας φωτογραφίας μπορεί να είναι πιο ισχυρή από έναν τόνο λέξεις» τονίζει ο Αντουάν Ρεπεσέ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων