ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ και Νότια Κορέα «απάντησαν» στην εκτόξευση του ICBM από την Πιονγιάνγκ (vid)

ΗΠΑ και Νότια Κορέα «απάντησαν» στην εκτόξευση του ICBM από την Πιονγιάνγκ (vid)

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας εκτόξευσαν πυραύλους που έπεσαν στη θάλασσα στα ανοικτά της ασιατικής χώρας, ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός. Αυτή η κίνηση αποτελεί μια επίδειξη δύναμης μετά τη δοκιμή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) από τη Βόρεια Κορέα.

Η δυνατότητα να πλήττονται στόχοι σε μεγάλο στρατηγικό βάθος δίνει τη δυνατότητα στη συμμαχία της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ «να προσβάλλουν το πλήρες φάσμα» στόχων που είναι κρίσιμο να εξουδετερώνονται έγκαιρα, «υπό όλες τις καιρικές συνθήκες», ανέφερε ο αμερικανικός στρατός σε μια ανακοίνωσή του, διευκρινίζοντας ότι στα γυμνάσια δοκιμάστηκαν το Army Tactical Missile System (ATACMS) και ο πύραυλος Hyunmoo II της Νότιας Κορέας.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο διατράνωσε ότι είναι έτοιμο να υπερασπιστεί τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους έναντι της μεγεθυνόμενης απειλής της Βόρειας Κορέας, ενώ καταδίκασε τη δοκιμή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου στην οποία προχώρησε η Πιονγιάνγκ.

«Παραμένουμε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας και τους συμμάχους μας και να χρησιμοποιήσουμε το πλήρες φάσμα των δυνατοτήτων που έχουμε στη διάθεσή μας έναντι της μεγεθυνόμενης απειλής από τη Βόρεια Κορέα», ανέφερε μια εκπρόσωπος του Πενταγώνου, η Ντέινα Γουάιτ.

«Η δέσμευσή μας να υπερασπιστούμε τους συμμάχους μας, τη Δημοκρατία της Κορέας και την Ιαπωνία, ενώπιον αυτών των απειλών, παραμένει αλύγιστη», πρόσθεσε η ίδια.

ΑΠΕ, USA Today

Σχετικές ειδήσεις