ΚΟΣΜΟΣ

Δυνάμεις του Άσαντ και στα σχολεία καταγγέλλει η Γαλλία

Δυνάμεις του Άσαντ και στα σχολεία καταγγέλλει η Γαλλία
Τη βίαιη καταστολή στη Συρία που ασκείται και στα σχολεία εναντίον των μαθητών κατήγγειλε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Αλέν Ζιπέ...

Τη βίαιη καταστολή στη Συρία που ασκείται και στα σχολεία εναντίον των μαθητών κατήγγειλε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Αλέν Ζιπέ.

Σήμερα στη Συρία "κακοποιούνται παιδιά στα σχολεία. Σε ορισμένα σχολεία, στα οποία παιδιά διαμαρτύρονται επενέβη ο στρατός", τόνισε ο Ζιπέ μιλώντας στο δίκτυο I-Tele.


Ο Ζιπέ δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες για την καταστολή στα σχολεία αυτά.


"Είμαστε το ίδιο αποφασιστικοί" όπως και στη Λιβύη, όμως "δεν έχουμε την πρόθεση να κάνουμε πόλεμο παντού", πρόσθεσε ο Ζιπέ, υπερασπιζόμενος τη λιγότερο ξεκάθαρη στάση της Γαλλίας απέναντι στους Σύρους ηγέτες σε σύγκριση με αυτή προς τους Λίβυους ομολόγους τους.


"Από την αρχή δηλώσαμε ότι είναι απαράδεκτη η κατάσταση στη Συρία και εγώ ο ίδιος έχω τονίσει πως ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ έχει χάσει τη νομιμότητά του", πρόσθεσε ο Ζιπέ.


"Προσπαθούμε να ενεργούμε κάθε φορά χρησιμοποιώντας τα μέσα επέμβασής μας ανάλογα με την κατάσταση. Στη Συρία υπάρχουν αντίπαλες κοινότητες, οι χριστιανοί από τη μια πλευρά, οι αλουίτες, οι σουνίτες. Όλα αυτά μπορεί να πυροδοτήσουν έναν εμφύλιο πόλεμο και αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να φανούμε αποφασιστικοί", κατέληξε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών.