ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στη Βρετανία: Επίθεση με φορτηγό κατά πεζών στο Μάντσεστερ

Συναγερμός στη Βρετανία: Επίθεση με φορτηγό κατά πεζών στο Μάντσεστερ

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία του Μάντσεστερ για τον εντοπισμό του δράστη που επιτέθηκε εσκεμμένα με φορτηγό κατά πεζών στο κέντρο της πόλης του Μάντσεστερ, κοντά στο εμπορικό κέντρο Arndale.

Οι αρχές απηύθυναν σήμερα 24 Ιουλίου έκκληση 12 περίπου ώρες μετά το συγκλονιστικό περιστατικό χθες το βράδυ στην οδό Well Street, περίπου στις 23:20 την Κυριακή το βράδυ, η οποία πιστεύεται ότι ήταν στοχοθετημένη, αλλά δεν χαρακτηρίζεται ακόμη «τρομοκρατική επίθεση».

Capture

Η επίθεση συνέβη μόλις μερικά μέτρα από το εμπορικό κέντρο Arndale, ένα από τα πιο διάσημα εμπορικά κέντρα της χώρας.

Ένας άνδρας που χτυπήθηκε από το βαρύ όχημα απομακρύνθηκε από το σημείο από διερχόμενο αυτοκίνητο πριν την άφιξη της αστυνομίας, αλλά αργότερα εντοπίστηκε χωρίς να φέρει σοβαρά τραύματα.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Greater Manchester, Gareth Parkin δήλωσε σχετικά: «Όταν δεχθήκαμε την πρώτη κλήση, προφανώς σήμανε συναγερμός, αλλά γρήγορα διαπιστώσαμε ότι δεν αφορούσε σε τρομοκρατική επίθεση. Ευτυχώς δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί, θα μπορούσαμε όμως να είχαμε βρεθεί αντιμέτωποι με μια πολύ πιο σοβαρή κατάσταση. Καλούμε τους μάρτυρες της επίθεσης να μας βοηθήσουν να εντοπίσουμε τον οδηγό του φορτηγού».

Πηγή: DailyStar

Ρoή Ειδήσεων