Παυλόπουλος: «Απαραδέκτως απαθής η διεθνής κοινότητα» απέναντι στο Κυπριακό

«Η θυσία και η ιερή μνήμη του…

Θανατηφόρο τροχαίο στο Περιστέρι

Τραγωδία στην άσφαλτο εκτυλίχθηκε το βράδυ του…

Λαμία - Σοκαριστικό βίντεο: Καρέ – καρέ η στιγμή που φορτηγάκι παρασύρει γυναίκα σε φαρμακείο

Λαμία: Καρέ - καρέ η εισβολή οχήματος…

Κάρπαθος: Τo SMS του στοίχισε 5.830 ευρώ!

Όλα τα είδη ηλεκτρονικής απάτης έχουν απασχολήσει…

Καιρός: Απαγόρευση απόπλου από Ζάκυνθο και Κεφαλονιά προς Κυλλήνη

Μαίνεται η κακοκαιρία, στο μεγαλύτερο μέρος της…

Προσοχή! Σ' αυτές τις παραλίες Ελλάδας και Ευρώπης θα σας επιτεθούν καρχαρίες

Προσοχή! Σ' αυτές τις παραλίες Ελλάδας και Ευρώπης θα σας επιτεθούν καρχαρίες

Συναγερμός έχει σημάνει στο νησί της Μαγιόρκας, όπου τον τελευταίο μήνα έχουν καταγραφεί τρεις εμφανίσεις καρχαριών σε διάσημες και πολυσύχναστες παραλίες.

Στην παραλία Κολόνια ντε Σαντ Τζορντί έκανε την εμφάνισή του αυτή τη φορά ένας μεγάλος καρχαρίας, με αποτέλεσμα οι Αρχές να ειδοποιήσουν τους λουόμενους να βγουν από το νερό. Ο καρχαρίας τραυμάτισε, μάλιστα και έναν κολυμβητή.

Είναι η τρίτη καταγεγραμμένη φορά που ένας καρχαρίας κολυμπά πολύ κοντά σε λουόμενους σε παραλία της Μαγιόρκας.

Μάλιστα, τουρίστες που επρόκειτο να επισκεφτούν το νησί έχουν ήδη ακυρώσει τις διακοπές τους, ψάχνοντας πιο ασφαλείς προορισμούς.

Αν και οι επιστήμονες που ασχολούνται με τη θαλάσσια ζωή διευκρινίζουν ότι η επίθεση καρχαρία στην Ευρώπη είναι σπάνια, ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που τρέμουν στην ιδέα να βρεθούν κοντά με έναν θηρευτή των θαλασσών.

Η Sun δημιούργησε έναν χάρτη που μας πληροφορεί για τις επιθέσεις καρχαριών που έχουν καταγραφεί στην Ευρώπη. Από το 1900 έχουν καταγραφεί πάνω από 200 επιθέσεις καρχαριών σε ανθρώπους στη Μεσόγειο και πάνω από 50 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους.

shark attacks europe

Τα τελευταία 120 χρόνια, οι περισσότερες καταγεγραμμένες επιθέσεις έχουν λάβει χώρα στην Ιταλία, όπου 50 άτομα έχουν βρεθεί αντιμέτωπα με καρχαρίες.

Δεύτερο στη λίστα βρίσκεται το Ηνωμένο Βασίλειο, με 38 επιθέσεις και ακολουθεί η Ισπανία με 35. Στην χώρα μας στο ίδιο διάστημα έχουν λάβει χώρα 24 επιθέσεις.

Με βάση τον χάρτη, η κατάταξη των θανάτων είναι αρκετά διαφορετική. Πρώτη στη λίστα εμφανίζεται η χώρα μας, όπου έχουν καταγραφεί 13 θάνατοι. Δεύτερη είναι η Κροατία, όπου έχουν καταγραφεί 12 συνολικά θάνατοι, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων πιστεύεται ότι προκλήθηκε από έναν και μόνο μεγάλο λευκό που τρομοκρατούσε ντόπιους και τουρίστες το 1974.