ΚΟΣΜΟΣ

Αποκάλυψη: Τέσσερις φορές αποπειράθηκαν να κλέψουν ή να ξεθάψουν τη σορό της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Αποκάλυψη: Τέσσερις φορές αποπειράθηκαν να κλέψουν ή να ξεθάψουν τη σορό της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Σε μία αποκάλυψη που θα συζητηθεί προχώρησε ο αδελφός της πριγκίπισσας Νταϊάνα, 20 χρόνια μετά τον θάνατό της.

Σύμφωνα με τον Έρλ Σπένσερ, έχουν γίνει τουλάχιστον τέσσερις απόπειρες να κλέψουν ή να ξεθάψουν τη σορό της Νταϊάνα, που έχει ενταφιαστεί στο κτήμα της οικογένειας στο Althorp.

«Τα τελευταία 20 χρόνια υπήρξαν τέσσερις προσπάθειες να γίνει διάρρηξη και να κλαπεί η σορός της. Είμαι χαρούμενος που τις αποτρέψαμε», δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό και πρόσθεσε: «κυκλοφορούν πολλοί περίεργοι άνθρωποι εκεί έξω».

Ο ίδιος απέφυγε να καταλήξει στα κίνητρα των δραστών, εάν δηλαδή πρόκειται για ανθρώπους που είχαν νοσηρή «αφοσίωση» στην Νταϊάνα ή αν αποσκοπούσαν σε οικονομικά οφέλη, ωστόσο εκτιμάται ότι ορισμένες απόπειρες έγιναν από εκκεντρικούς θαυμαστές της πριγκίπισσας που θέλησαν να ερευνήσουν τα σενάρια συνωμοσίας που θέλουν την Νταϊάνα να μην έχει ταφεί στο Althorp.

Μετά τον θάνατό της, εξάλλου, κυκλοφόρησαν διάφορα σενάρια –κανένα από τα οποία δεν επιβεβαιώθηκε- ότι η αγαπημένη των Βρετανών ενταφιάστηκε σε μυστική τοποθεσία ή αποτεφρώθηκε.

Τον περασμένο Ιούνιο, ο πρίγκιπας Χάρι, που ήταν μόλις 12 ετών όταν πέθανε η μητέρα του, μίλησε για πρώτη φορά για το πώς αισθάνθηκε την ημέρα της κηδείας της και δήλωσε πως κατά τη γνώμη του κανένα παιδί δεν πρέπει να υποβάλλεται σε αυτή τη δοκιμασία.

Σχετικές ειδήσεις