ΚΟΣΜΟΣ

Η «Μέδουσα» θα χτυπήσει την θαλάσσια περιοχή του Καΐρου

Η «Μέδουσα» θα χτυπήσει την θαλάσσια περιοχή του Καΐρου

Η «Μέδουσα» θα χτύπησει την θαλάσσια περιοχή του Καϊρου τις επόμενες ημέρες.

Κοινή αεροναυτική άσκηση με την επωνυμία «ΜΕΔΟΥΣΑ 1/2017», θα πραγματοποιήσει η Ελλάδα με την Αίγυπτο.

Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται δυο ασκήσεις αυτού του μεγέθους, αυτή την φορά θα διεξαχθεί εντός FIR Καϊρο στη θαλάσσια περιοχή βορείως της Αιγύπτου στη ναυτική βάση Αλεξάνδρειας και στην αεροπορική βάση Jiyanklis

Η άσκηση, που θα ξεκινήσει στις 30 Ιούλιου και θα ολοκληρωθεί στις 3 Αυγούστου, και εντάσσεται στο πλαίσιο της υφιστάμενης στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίες μαζί με την Κύπρο έχουν συγκροτήσει μόνιμο μηχανισμό συνεργασίας στην Ενέργεια. Στόχος της άσκησης είναι η εξάσκηση αεροπορικών δυνάμεων σε διαδικασίες προστασίας και προσβολής στόχων επιφανείας και η αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών.

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα συμμετάσχουν με 2 φρεγάτες, ένα υποβρύχιο, 4 αεροσκάφη F-16, 1 αεροσκάφος C-130, ένα αεροσκάφος AWACS, ένα ελικόπτερο CHINOOK και προσωπικό μονάδων ειδικών επιχειρήσεων. Οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις με ένα ελικοπτεροφόρο πλοίο, μία φρεγάτα, ένα υποβρύχιο, μία πυραυλάκατο, 6 αεροσκάφη F-16, 1 αεροσκάφος C-130, ένα αεροσκάφος Ε2-C και προσωπικό μονάδων ειδικών επιχειρήσεων.

Το παρόν στην άσκηση θα δώσει ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναυάρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο αρχηγός του ΓΕΕΔ της Αιγύπτου, αντιστρατήγος Mahmoud Hegazy, ο αρχηγός ΓEN αντιναυάρχος Νικόλαος Τσούνης και ο αρχηγός του πολεμικού ναυτικού της Αιγύπτου, αντιναυάρχος Khaled Hassan Saeed.

Σχετικές ειδήσεις