«Εισβολή» στην Αγιά Σοφιά: Μουσουλμάνοι προσευχήθηκαν στο ιερό του ναού (vid)

«Εισβολή» στην Αγιά Σοφιά: Μουσουλμάνοι προσευχήθηκαν στο ιερό του ναού (vid)

Ήταν τυλιγμένοι με την τουρκική σημαία και φώναζαν πως το ιερό μνημείο της Ορθοδοξίας ανήκει στον Μωάμεθ

Δύο Τούρκοι μπήκαν σήμερα, Τετάρτη 2 Αυγούστου, στην Αγία Σοφία, και κινήθηκαν προς το ιερό του πρώην χριστιανικού ναού.

Οι προκλητικοί Τούρκοι μάλιστα, γονάτισαν και άρχισαν να προσεύχονται μπροστά στα μάτια των έκπληκτων τουριστών και παρά την απαγόρευση που ισχύει λόγω της λειτουργίας του χώρου ως μουσείου εδώ και 100 χρόνια.

Μάλιστα, όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1, ο ένας από τους δύο έβγαλε προκλητικά την μπλούζα του για να δείξει από μέσα μία άλλη μπλούζα με τυπωμένη την τουρκική σημαία.

Αμέσως μετά ο Χαλίλ Ακγιαμάν και ο Μαχμούτ Αλάν δήλωσαν ότι το έκαναν για να διαμαρτυρηθούν για το τέμενος Αλ Ακτσά στο Ισραήλ. Τους πλησίασαν αμέσως δυο υπεύθυνοι ασφαλείας του μουσείου, χωρίς όμως να επέμβουν και, αφού τους περίμεναν να τελειώσουν τη προσευχή τους, τούς απομάκρυναν.

Κατά την έξοδό τους ένας από τους δυο δήλωσε ότι χθες το βράδυ το Ισραήλ μπήκε στο τέμενος Αλ Ακτσά και μετά συνέχισε λέγοντας: «Εδώ δεν είναι μουσείο, είναι τζαμί. Εκεί μπήκαν με στρατιωτικές μπότες και εδώ μπαίνουν με παπούτσια, που είναι το ίδιο πράγμα (δηλ. ίδια βεβήλωση κατά το Ισλάμ)».

Ένας τουρίστας με το κινητό του κατέγραψε τη εν λόγω σκηνή και μόλις ο αστυνομικός τον είδε, του ζήτησε να σταματήσει τη λήψη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: