ΚΟΣΜΟΣ

Μέτρα για τη σωστή χρήση των δικτύων μίσθωσης ποδηλάτων στη Κίνα

Μέτρα για τη σωστή χρήση των δικτύων μίσθωσης ποδηλάτων στη Κίνα

Τα πολύχρωμα ποδήλατα που βρίσκονται ατάκτως παρκαρισμένα έξω από τις εισόδους του μετρό και κατά μήκος των πεζοδρομίων στις κινεζικές πόλεις σύντομα θα εξαφανιστούν, χάρη σε νέα μέτρα.

Η κινεζική κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα προκειμένου να ρυθμίσει τα δίκτυα μίσθωσης ποδηλάτων, γνωστά ως bike-sharing, τα οποία υπάρχουν σε όλη τη χώρα, προκαλούν όμως προβλήματα όπως συμφόρηση στα πεζοδρόμια.

ΚΙΝΑ 2

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε το Υπουργείο Μεταφορών σε συνεργασία με άλλες εννέα κυβερνητικές υπηρεσίες έπειτα από 780 προτάσεις που έλαβε, από δω και στο εξής οι χρήστες αυτών των υπηρεσιών μίσθωσης θα πρέπει να δίνουν τα πραγματικά τους ονόματα. Επίσης, για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η μίσθωση ποδηλάτων σε παιδιά κάτω των 12 ετών, ενώ δεν δίνονται κίνητρα για τη μίσθωση ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Σκανάροντας τον κώδικα ποδηλάτου με ένα smartphone, οι ποδηλάτες μπορούν να νοικιάσουν ένα ποδήλατο για μόλις 0,5 γιουάν (7,4 σεντς). Οι υπηρεσίες επιτρέπουν στους χρήστες να πάρουν ή να επιστρέψουν ένα ποδήλατο από οποιοδήποτε μέρος.

Σχετικές ειδήσεις