ΚΟΣΜΟΣ

Κένυα: Αστυνομικοί σκότωσαν δύο άνδρες που φέρονται να επιτέθηκαν σε εκλογικό τμήμα

Κένυα: Αστυνομικοί σκότωσαν δύο άνδρες που φέρονται να επιτέθηκαν σε εκλογικό τμήμα

Η κενυατική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι σκότωσε δύο άνδρες οι οποίοι επιτέθηκαν σε ένα εκλογικό τμήμα όπου συνέχιζε να βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της καταμέτρησης των ψήφων μετά τις χθεσινές εκλογές, στην κομητεία του Ποταμού Τάνα, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.

Πέντε άνδρες οπλισμένοι με μαχαίρια διείσδυσαν στο εκλογικό τμήμα της Χόλα και μαχαίρωσαν έναν άνθρωπο, τραυματίζοντάς τον βαριά, δήλωσε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί ένας αστυνομικός που βρισκόταν επιτόπου.

«Οι αστυνομικοί μας σκότωσαν δύο από αυτούς (σ.σ. τους δράστες) και αναζητούμε αυτούς που διέφυγαν», διευκρίνισε ο επικεφαλής της αστυνομίας στην περιοχή, ο Λάρι Κιενγκ, επιβεβαιώνοντας ότι διαπράχθηκε επίθεση.

«Δεν έχουμε ακόμη εξακριβώσει το κίνητρο» της επίθεσης, πρόσθεσε ο ίδιος. «Δεν γνωρίζουμε εάν ήταν πολιτικό ή εάν επρόκειτο για μια ποινική υπόθεση. Διεξάγουμε έρευνα και λαμβάνονται μέτρα», συμπλήρωσε ο Κιενγκ, απαντώντας στην ερώτηση εάν γνωρίζει αν επρόκειτο για μια τρομοκρατική ενέργεια.

Η περιοχή όπου έγινε η επίθεση υφίσταται συχνές επιθέσεις από τζιχαντιστές της οργάνωσης Σεμπάμπ της Σομαλίας, η οποία πρόσκειται στην αλ Κάιντα.

Η επίθεση διαπράχθηκε ενώ η ένταση έχει αυξηθεί πολύ στο πολιτικό σκηνικό της Κένυας, με την αντιπολίτευση να καταγγέλλει την κυβέρνηση για εκτεταμένη νοθεία.

Κατά τα προσωρινά αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών, ο απερχόμενος πρόεδρος Ουχούρου Κενυάτα διατηρεί μεγάλο προβάδισμα έναντι του υποψηφίου της αντιπολίτευσης, του Ράιλα Οντίνγκα.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις